Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Suriye'de SDG/YPG yetkilileriyle görüştü

El Bab operasyonu bitti. Şimdi gözler Menbiç'te. Türk ordusunun rotasını çevirdiği Menbiç'te Amerika'da savaş hazırlığı yapıyor. Amerika, Türk ordusunun olası bir harekâtına karşı Menbiç'te alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'ın gizlice Suriye'ye gittiği ortaya çıktı. Votel'ın terör örgütü PYD'ye ağır silah ve Türk Odusu'nun Menbiç harekâtına karşı terör örgütü PYD'yi koruyacakları sözünü verdiği belirtildi. Öte yandan Amerika'nın terör örgütü PYD'ye verdiği zırhlı araçlar da görüntülendi.

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Suriye'de SDG/YPG yetkilileriyle görüştü

VOTEL, SURİYE'DE SDG/PYD YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Türk Ordusunun El Bab almasıyla Amerika'nın kara gücü PYD tedirgin oldu. Gözler Menbiç'e çevrildi. Türkiye, terör örgütü PYD'nin Menbiç'ten çekilmesi konusunda Amerika'ya baskısını sürdürürken Amerikalı yetkililer Menbiç'te Türk ordusunun olası bir harekâtına karşı çalışmalar yürütüyor.

SÜLO: ABD BİZE AĞIR SİLAH TEMİN ETME SÖZÜ VERDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'ın cuma günü gizlice Suriye'ye giderek ana omurgasını PYD'lilerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri ile görüştüğü ortaya çıktı. SDG Sözcüsü Talal Sülo, Votel'in ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Sülo, Votel'ın kendilerine "ileriki aşamalarda ağır silah temin etme sözü verdiğini" söyledi.

AFP'ye açıklama yapan Sülo, Votel ile "Donald Trump döneminde ABD ile koordinasyonu ve ABD'nin verdiği desteği arttırma" konularını ele aldıklarını belirtti, görüşmeyi "ABD'nin bizim güçlerimize olan desteğinin teyidi" olarak niteledi.

SDG KAYNAĞI: ABD, BİZİ TÜRKİYE'YE KARŞI KORUYACAK

Başka bir Demokratik Suriye Güçleri yetkilisi de 4 saat süren görüşmelerde Menbiç konusunun da ele alındığını aktardı. Adı açıklanmayan kaynak, görüşmenin ardından "Votel, koalisyonun Menbiç'i Türkiye'den gelecek ya da Türkiye'nin desteklediği saldırılardan korumayı devam edeceğini doğruladı" diye konuştu.

Votel Mayıs 2016'da bölgeyi ziyaret etmiş ve DSG'li yetkililer ile onlara danışmanlık yapan ABD'li askerlerle görüşmüştü.

ABD'NİN VERDİĞİ ARAÇLAR GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Amerika'nın PYD'ye verdiği zırhlı araçlar görüntülendi. Reuters'ın paylaştığı fotoğrafta Suriye'nin Haseke kentinde TIR'a yüklenmiş zırhlı araçlar görülüyor. Zırhlı araçlar ABD tarafından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'nin omurgasını oluşturduğu SDG'ye veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

# abd # suriye # YPG # sdg # votel