Sarkozy'den ilk açıklama

Yolsuzluk ve devam eden soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla yargılanmasına karar verilen Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ilk kez konuştu. "Yaşananlar Karşısında Şoke Oldum" diyen Sarkozy, suç işlemediğini savundu.

Sarkozy'den ilk açıklama

Seçim kampanyalarında yüklü miktarda usulsüz bağış almak ve devam eden soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla yargılanmasına karar verilen Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ilk kez konuştu.

Gözaltına alındıktan sonra sessizliğini bozan Sarkozy, 2012 yılından sonra ilk kez bir televizyon kanalına röportaj verdi.

Fransız televizyonu ve radyosuna konuşan eski Cumhurbaşkanı, hakkındaki suçlamalara cevap verdi. 15 saat boyunca gözaltında tutulmasının kendisini küçük düşürmek amacıyla yapıldığını öne süren Sarkozy, "Yaşananlar karşısında son derece şoke oldum. Yargının bir kısmı siyasi olarak araçsallaştırılıyor. Konuşmalarımın uzun süredir dinlenilip sonra da gazeteciler tarafından yayımlanması normal mi?" dedi.

Hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü öne süren Sarkozy, cumhuriyet ilkelerine ve hukuk devletine aykırı bir suç işlemediğini de söyledi.

Ayrıcalık istemediğini de vurgulayan Sarkozy "Bir hata işlediysem sonuçlarını kabullenirim. Sorumluluklarından kaçan bir insan değilim" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# fransa # açıklama # sarkozy