Gara operasyonunda PKK'nın arşiv bilgilerine ulaşıldı

TSK'nın Gara baskını HDP ve PKK'da paniğe neden oldu. Zira operasyonda ABD’nin verdiği yeni nesil silahlar, kullanıcıları ile birlikte imha edildi. PKK ve destekçilerine asıl darbe ise örgütü deşifre edecek kozmik nitelikteki arşiv belgelerinin ele geçirilmesi oldu.

Gara operasyonunda PKK'nın arşiv bilgilerine ulaşıldı

Türk OrdusuGara operasyonuyla PKK'ya can alıcı bir darbe indirdi. Örgüt hem büyük bir zaiyat verdi hem de PKK'nın kozmik bilgileri bu operasyonla ele geçirildi.

Terör örgütünün Gara’daki kozmik odalarına giren özel kuvvet birimleri, önemli örgütsel dokümanlara ulaştı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre ele geçirilen belgelerde eylem planları, örgütün yapılanması ve uluslararası ilişki ağı ile ilgili önemli bilgiler olabileceği belirtiliyor. PKK ele başlarından Murat Karayılan gibi bazı örgüt elebaşlarının bölgede zaman zaman toplantı yaptığı, bu toplantılara ilişkin bilgilere ulaşılabileceği vurgulanıyor.

PKK'ya ait arşiv bilgilerin yanı sıra Gara operasyonunda ABD’nin verdiği yeni nesil silahlar da kullanıcıları ile birlikte imha edildi.

TSK’nın Irak’ın kuzeyinde 25 kilometre derine inip 75 kilometrelik bir hatta yaptığı operasyonda PKK'ya ait karargah ve eğitim merkezleri ile hastane gibi yaşamsal tesisleri yerle bir edildi.

Teröristlerden büyük ölçüde temizlenen Metina, Zap ve Avaşin gibi PKK kamplarını besleyen lojistik üs konumundaki Gara’ya yönelik operasyonda, örgütün özel mühimmatları da yok edildi.

# operasyon # abd pkk # ırak # terör örgütü # örgüt # zap # türk ordusu # gara # avaşin # hdp pkk # ırak pkk # pkk hdp # terör PKK # murat karayılan # PKK Murat Karayılan # metina # türk askeri # pkk kampları # PKK ABD # Gara operasyonu # arşiv # tsk pkk # yenişafak gazetesi # TSK Gara