24 yaşında öldü

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

24 yaşında öldü

TheDailyMail haberine göre İngiltere’nin Bournemouth kentinde dünyanın en yaşlı kedisi olarak bilinen 24yaşındaki Poppi isimli kedi yaşama veda etti. Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran kedi, son günlerinde bir enfeksiyona maruz kalmış ve arka ayaklarında da sorunlar yaşamıştı. Sahipleri kediyi evlerinin bahçesine gömdü.

Poppi’nin, 6 Haziran cuma günü hastanede öldüğü bildirildi. Sahibi, 43 yaşındaki Jacqui West, durumunun son günlerde çok kötü olduğundan dolayı “böyle bir sonucun beklendiğini” ancak çok sevdikleri kedinin ölümü tüm ailede derin üzüntüye neden olduğunu ifade etti.

Poppi’nin başında sürekli nöbet tuttuğunu da söyleyen West, evde yaşayan diğer hayvanlara (dört kedi, iki tavşan ve bir hamster ) eşi ve oğullarının baktığını ifade etti.

Poppi’den sonra hangi kedinin “dünyanın en yaşlı kedisi” olarak tanınacağı henüz bilinmiyor. Poppi, kendisinden önce dünyanın en yaşlı kedisi olarak bilinen 38 yaşındaki Teksaslı Creme Puff ‘ın ölümünden sonra 19 Mayıs 2014 tarihinde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

# rekor # kedi # 24 # yaşında