CHP'li Toprak'tan koalisyon açıklaması

CHP Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP tabanını AKP ile kurulacak bir koalisyona ikna edeceklerini söyledi. Toprak, AKP-CHP koalisyonunun "kurucu irade gibi" çalışması gerektiğini savundu. CHP örgütleri ise AKP ile koalisyona karşı. İstanbul İl örgütü, AKP ile ortaklık için, parti içi referanduma gidilmesini teklif etti. Yönetimin yanıtı, "susun" talimatı oldu.

CHP'li Toprak'tan koalisyon açıklaması

CHP'de tüm dikkatler AKP ile bir koalisyon kurulup kurulmayacağına odaklanmışken, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak dikkat çeken bir çıkış yaptı. Habertürk gazetesine konuşan Toprak, AKP ile koalisyon kurabileceklerini belirtti.

AKP-CHP koalisyonunun mümkün olduğunu belirten Toprak, böyle bir hükümetin "kurucu irade" gibi çalışması gerektiğini belirtti.

Toprak, "AKP-CHP koalisyonuna tabanınızı ikna edebilecek misiniz?"sorusuna, "Zaman içinde ikna edebiliriz. Bugünkü haliyle bakmamak gerekir" ifadeleriyle yanıt verdi.

Perde arkasında AKP ile görüşmeler yapıldığını belirten Toprak, Meclis Başkan adayı Deniz Baykal'ın süreçte rol oynayabileceğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Haber Türk gazetesine verdiği röportajın linkini önce sosyal medyada paylaştı. Daha sonra hem paylaşımını sildi, hem de haberi tekzip etti.

CHP örgütleri ise AKP ile koalisyona karşı. CHP İstanbul İl Örgütü, olası bir AKP koalisyonunun parti içi referanduma götürülmesini teklif etti.

Parti yönetiminin yanıtı ise "susun" talimatı oldu. AKP ile 1 Temmuz'dan itibaren resmileşecek görüşmelerde yol kazası istemeyen yönetim, milletvekillerine "parti yönetiminden izin almadan konuşma yapmayın" uyarısı yaptı.

Yeni hükümet kuruluncaya kadar da AKP'nin hukuksuz uygulamalarını konu alan kritik önergelerin verilmemesi kararlaştırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # AKP # hükümet # genel seçim # erdoğan toprak