İstanbul'un enflasyonu açıklandı: En yüksek artış gıdaya geldi

İstanbul'un enflasyon rakamları açıklandı. Tablo kötü. Ekimde perakende fiyatlar aylık yüzde 3,29 , yıllık olarak ise yüzde 20,76 arttı. Toptan fiyatlardaki artış ise aylık yüzde 2,76; yıllık yüzde 29,12 oldu.

İstanbul'un enflasyonu açıklandı: En yüksek artış gıdaya geldi

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

İstanbul'da fiyatlar arttıkça artıyor. Kentin enflasyonu yüzde 20'yi aştı. En yüksek artış olmazsa olmaz gıdaya geldi.

İstanbul Ticaret Odası İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'ni ekim ayı verilerini açıkladı. İstanbul'da ekimde perakende fiyatlar aylık yüzde 3,29 artış gösterirken, yıllık artış yüzde 20,76 zirvesine ulaştı. İTO verilerine göre; toptan fiyatlar ekimde aylık bazda aylık yüzde 2,76; yıllık bazda yüzde 29,12 arttı.

TÜİK, enflasyon verisi için önemli bir öncü gösterge olan İTO fiyat artışları, enflasyonda yükseliş eğiliminin devam ettiğini ortaya koydu.

Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre gıda harcamalarında yüzde 4,22, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 3,55 ve Konut Harcamalarında yüzde 3,25 artış görüldü.

Enflasyon yeni evlenecekleri ya da evini yenilemek isteyenleri de vurdu. Ev eşyası harcamalarında yüzde 2,62 görüldü.

Giyim Harcamalarında aylık yüzde 2,41, Ulaştırma ve Haberleşme harcamalarında yüzde 1,14, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 0,24 ve Diğer Harcamalar grubunda 0,04 artış yaşandı.

Toptan fiyatlar ise madenler grubunda yüzde 6,50, yakacak ve enerji maddelerinde yüzde 6,49, gıda maddelerinde yüzde 4,16, inşaat malzemelerinde yüzde 2,32, kimyevi maddelerde yüzde 1,65, mensucatta yüzde 0,97 yükselirken, işlenmemiş maddelerde ise yüzde 1,64 düştü.

# istanbul # ekonomi # enflasyon # artış # gıda fiyatları # Gıda # İstanbul Ticaret Odası # ekonomi enflasyon # İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi # giyim harcamaları