İçişleri Bakanlığından ehliyet ve kimlik açıklaması

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında sürücü belgesi bilgilerini kimlik kartlarına aktaranların sayısı 1.5 milyona ulaştı. Ayrıca Türk vatandaşlarının kimlik kartlarıyla KKTC'ye gidebileceğinin müjdesi verilmişti. Fakat KKTC'ye gidebilmek için Türk vatandaşlarının yeni kimlik kartına sahip olması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığından ehliyet ve kimlik açıklaması

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı ''Hayat Kimliğinle Kolay'' projesi kapsamında ehliyetteki bilgilerini kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 1,5 milyona ulaştığı belirtti. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

TC KİMLİK KARTI AÇIKLAMASI

Ayrıca İçişleri Bakanlığı TC kimlik kartıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Yapılan açıklamada kimlik kartlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gidilebileceğinin müjdesi verilmişti.

KKTC''ye gitmek için kimlik kartı yeterli fakat kimlik kartının yeni olması şartı aranıyor. Eski tip kimlik kartı kullanan vatandaşların 30 Haziran itibarıyla KKTC'ye gidemeyeceği bakanlık tarafından açıklanmıştı.

Söz konu tarihten (30 Haziran 2021) Türk vatandaşları KKTC'ye gidebilmek için yeni kimlik kartına sahip olması gerekiyor.

# içişleri bakanlığı # KKTC # kimlik # yeni kimlik kartı # ehliyet # Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü