James Jeffrey Türkiye’ye geliyor

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye’ye geliyor. 27-28 Ağustos tarihlerinde Ankara’da olması beklenen Jeffrey üst düzey yetkililerle Suriye’ye ilişkin görüşmeler yapacak. İstanbul'da ise Suriyeli muhaliflerle bir araya gelecek.

James Jeffrey Türkiye’ye geliyor

James Jeffrey Türkiye’ye geliyor.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey 22-28 Ağustos tarihleri arasında Türkiye ve İsviçre'yi ziyaret edecek. ABD Dışişleri Bakanlığından Jeffrey’nin ziyaretlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Jeffrey'nin Türkiye ve İsviçre ziyaretlerine Bakanlık Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Elçisi Joel Rayburn de eşlik edecek.

Açıklamada Jeffrey’nin İstanbul'da buluşacağı Suriyeli muhalif gruplar ve sivil toplum üyeleriyle Suriye'deki son durumu ele alacağı belirtildi. ABD'nin Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad yönetimine yönelik ekonomik ve siyasi baskı politikasının da görüşüleceği kaydedildi.

27-28 Ağustos tarihlerinde ise Jeffrey’nin Ankara’ya geçmesi bekleniyor. Jeffrey ve beraberindeki heyet Ankara'da üst düzey Türk yetkililerle görüşmeler yapacak.

Görüşmelerde IŞİD ile mücadele, Suriye ve bölgedeki ikili iş birliği konuları ele alınacak. 2254 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasına ilişkin süreç de görüşülecek. Karar Suriye'de acil bir ateşkesin sağlanması ve ülkede siyasi çözüme ulaşılmasını içeriyor.

Jeffrey, İsviçre’nin Cenevre kentinde ise Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile bir araya gelecek. Suriye Anayasa Komitesi 3’üncü tur görüşmelerine katılan liderlerle de buluşacak.

ulusal.com.tr

# abd # ankara # suriye # James Jeffrey