Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türk azınlığı inkar etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk azınlığı bir kez daha inkar etti. İskeçe'de katıldığı bir video konferansta konuşan Miçotakis, Türk köylerine "Pomak köyleri", azınlık çocuklarına ise "Yunan çocukları" dedi. Dışişleri Bakanlığından Yunan Başbakanına tepki gecikmedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türk azınlığı inkar etti

Yine "Türk" diyemedi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türk azınlığı inkar söylemlerini bir kez daha dillendirdi.

Miçotakis, İskeçe'de katıldığı bir video konferansta, Türk köylerine "Pomak köyleri", azınlık çocuklarına ise "Yunan çocukları" dedi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Miçotakis'in sözlerini kınadı. Kuruldan yapılan açıklamada, "Bu tutumu azınlığın taleplerine karşı meşru kimliğimizin inkarı olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Atina yönetimine, bu tür dayatma politikalarından vazgeçme ve azınlığın kendini ifade özgürlüğü konusunda yapıcı olma çağrısı yapıldı.

TÜRKİYE'DEN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Yunanistan Başbakanı'na bir tepki de Türkiye'den geldi. Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan'ı bir kez daha ülkesinde yaşayan soydaşlarımızın Türk kimliğini inkara son vermeye ve bu yöndeki AİHM kararlarını uygulamaya davet ediyoruz" açıklaması yaptı.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi'nden yapılan açıklamada ise "Miçotakis, azınlığa kimlik tayin etme yönüne gidiyor, bu kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

# Atina # dışişleri bakanlığı # aihm # batı trakya # türkiye yunanistan # Türkiye tepki # aihm kararları # miçotakis # Kiryakos Miçotakis # Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis # türk köyleri # Batı Trakya Türk Azınlığı # türk azınlık # iskeçe # Dışişleri Bakanlığı yunanistan