İnternet neden yavaş? (Twitter, Facebook ve Youtube neden açılmıyor - 24 Aralık)

Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya araçlarına erişim sıkıntısı yaşanıyor. Yaşanan sıkıntı nedeniyle kullanıcılar 'internet neden yavaş' sorusuna yanıt arıyor. BTK'dan konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Sabah saatlerinden itibaren erişim zaman zaman sağlanırken yavaşlamalar meydana geliyor. Peki Facebook, Youtube ve Twitter neden açılmıyor?

İnternet neden yavaş? (Twitter, Facebook ve Youtube neden açılmıyor - 24 Aralık)

Girilmek istenen sitelere BTK tarafından erişim engeli kararının olup olmadığını sorgulamak isteyen kullanıcılar BTK'nın sorgulama sayfasına yöneldi.

BTK'nın resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre Twitter'a erişim engeli bulunmuyor.

Erişim engeli sorgulama adresi: "eekg.btk.gov.tr"

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE YAVAŞLAMIŞTI

19 Aralık’ta Rusya’nın Ankara Büyükelçisi olan Andrey Karlov’a silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından internete meydana gelen yavaşlama “sosyal medya sitelerine erişim yasaklandı mı” sorularına neden oldu.

Ankara’da yaşanan olayda Rus Büyükelçi Andrey Karlov suiksast sonucu hayatını kaybederken Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube gibi sosyal medyalara erişim kısıtlandı. Sosyal medya sitelerine erişim tamamen engellenmezken enformasyon kirliliğini önlemek amacıyla bu sitelere erişimin yavaşlatıldığı öne sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN FACEBOOK, TWITTER VE YOUTUBE AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Her alanda olduğu gibi sosyal medya alanında da terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmekte olup; suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır." denildi.

# twitter problem # facebook neden açılmıyor # twitter neden açılmıyor