Sümela Manastırı 5 yıl sonra ziyarete açıldı

Trabzon’un simgeleşmiş turizm merkezi olan Sümela Manastırı’nın restorasyonu tamamlandı. 5 yılı aşkın süredir devam eden restorasyon sonunda Manastırın, daha önce ziyaretçi alınmayan bölümleri de turizme kazandırılmış oldu.

Sümela Manastırı 5 yıl sonra ziyarete açıldı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı, 5 yıldan uzun süren restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.

300 metre yükseklikteki ormanlık alanda kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı, kaya düşme riskine karşı Eylül 2015'te ziyarete kapatılarak restorasyona alınmıştı.

Restorasyon sonrası Trabzon’un Maçka ilçesindeki Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde bulunan Sümela Manastırı’nın daha önce ziyaretçi alınmayan bazı bölümleri de açılmış oldu.

Açılışın ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, manastırın alt bölümünde yer alan otopark alanında oluşturulan platformda konser verdi.

Mevsim geçişlerinde su ve yoğunlaşmadan dolayı zarar gören Manastır’da bulunan freskleri, incelemek ve sorunu çözmek üzere 12 ay boyunca uzman bir ekip çalışacak.

# trabzon # cumhurbaşkanlığı # konser # restorasyon # manastır # sümela manastırı # ziyare