HDP/PKK ve Deva Partisi iş birliğinde anlaştı

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile Deva Partisi, iki parti arasında görüşmelerin sürmesi konusunda mutabık kaldı. Karar, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan arasında yapılan görüşmede alındı. Görüşme sonrası açıklama yapan HDP'li Buldan, "Muhalefet arası bir demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik" dedi.

HDP/PKK ve Deva Partisi iş birliğinde anlaştı

Deva Partisi terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’li isimlerle buluştu. Ziyaretten görüşmelerin artırılması kararı çıktı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ''Bundan sonra görüşmeler devam edecek.'' dedi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP, Saadet ve CHP’nin ardından Deva Partisi’ni de ziyaret etti. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki heyet bir saat görüşme yaptı.

HDP, 17 Şubat'ta Gelecek Partisi ile görüşecek. İyi Parti ile görüşmenin yapılıp yapılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Buldan İyi Parti ile görüşmek için randevu alacaklarını belirtti:

- İyi Parti ile randevu alacağız. Önümüzdeki günlerde bunu da sizlerle paylaşırız.

Görüşmenin ardından Saadet Partisi ve CHP’de olduğu gibi HDP’li heyet kameraların karşısına ev sahibi olmadan çıktı.

HDP’li Buldan, iki parti arasında görüşmelerin devam etmesi yönünde karar alındığını açıkladı:

- Kuracağımız heyetler kendi aralarında görüşmelerini yapacaklar. İstişarelerine, diyaloglarına devam edecekler. Muhalefet arası bir güç birliğine, demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Bu ittifakın yani demokrasi ittifakının seçimlere kadar bir geçiş dönemi olarak ifade ettiğimiz bir yol temizliği yapma ihtiyacını da masaya yatırdık

Pervin Buldan, Babacan ile yaptıkları görüşmede ortaklaştıkları noktaların gündeme geldiğini belirtti:

- Şu anda cezaevlerinde olan binlerce insanın haksız ve hukuksuz bir şekilde orada olduklarını konuştuk. Yine kayyımlar konusunu konuştuk. Belediye eş başkanlarının yerlerine kayyım atanmasının sadece HDP ile sınırlı kalmadığını, konuştuk.

# chp # hdp # İyi Parti # ali babacan # deva partisi # Saadet # pervin buldan