İlhan Cihaner ve Saldıray Berk dahil 14 kişi beraat etti

Sözde Ergenekon davasında ilk beraat geldi. Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi, Ergenekon Erzincan Davasında yargılanan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve Emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 kişiye beraat kararı verdi. Daire, ayrıca, bu kumpası kuranlar hakkında da HSYK’ya suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

İlhan Cihaner ve Saldıray Berk dahil 14 kişi beraat etti

Savcı Ergenekon diye bir örgüt yok dedi, Mahkeme heyeti 14 kişiye beraat kararı verdi.

Bir kumpas daha çöktü. Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi Ergenekon Erzincan davasında yargılanan CHP İstanbul milletvekili İlhan Cihaner ve Vatan Partisi üyesi eski 3’üncü Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 kişiye beraat kararı verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Eken sadece beraat kararı vermekle yetinmedi, kumpası kuranlar hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan savcı, mahkûmiyet kararı vermeye yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden, sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verilmesini istedi.

Esas hakkındaki savunmasını yapan Cihaner, gizli tanıkların koruma tedbiri kararlarının kaldırılmasını istedi. Cihaner, “darbe yok, darbe planı yok, ortada bir ceset yok ve ortada ‘Ergenekon’ diye bir terör örgütü yoktur” ifadelerini kullandı.

1,5 saatlik aranın ardından Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 14 kişinin beraatine karar verdi. Daire ayrıca soruşturma ve kovuşturma aşamasında hukuka aykırı işlemler yapan Savcılar Osman Şanal ve Taner Aksakal ile diğer kamu görevlileri hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Eken, sanıkların söz konusu soruşturma ve kovuşturmaya dair tazminat yolunun açılmasına da karar verdi.

Daire, davanın gizli tanıkları ‘Erzincan’, ‘x’, ‘Hazar’ ile eşi ve çocukları, ‘Can’ ile eşi ve çocukları hakkındaki koruma kararının kaldırılmasını kararlaştırdı. Sanıklardan Ahmet Saraçlar’ın yurt dışına çıkma yasağını kaldırdı.

Kararın ardından kameralar karşısına geçen İlhan Cihaner, önemli olan bu kumpası kuranların yargılanacak olması diye konuştu.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

# savcı # İlhan Cihaner # saldıray berk