Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı: Oy sayma işlemi devam ediyor

Suriye'de dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası sandıklar kapatıldı ve oy sayma işlemine geçildi. Suriye'deki seçimlerde kara, hava ve denizdeki silahlı kuvvetler de oy kullanırken, ülkedeki seçimleri takip eden Fransız bir gazeteci seçim sürecinin esnek, düzenli ve adil bir şekilde yapıldığını vurguladı.

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı: Oy sayma işlemi devam ediyor

Suriye'de Seçimler Yüksek Yargı Komitesi, illerdeki tüm seçim merkezlerinde sandıkların kapatıldığını ve oy sayım sürecinin başladığını duyurdu.

Komite, Suriye Arap Haber Ajansı SANA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim merkezi komitelerinin, kapanıştan hemen sonra adaylar, temsilcileri ve medyanın huzurunda oyları saymaya başladığını belirtti.

Genel seçim yasasına göre, sandık merkezi komitesi merkezdeki oyların sayımını üstlenmekle ve sonuçlarını açıklamakla sorumlu.

ORDU BİRLİKLERİ DE OY KULLANDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kara, hava ve deniz olmak üzere çeşitli türlerdeki silahlı kuvvetler de katıldı.

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Başkomutan Yardımcısı Savunma Bakanı Orgeneral Ali Abdullah Ayub, ve Genel Komutanlığın bazı üst düzey subayları, genel komutanlığın bir sandık merkezinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullandı.

Suriye Arap Ordusu mensupları da anavatanın çeşitli bölgelerinde yayılmış kolej, enstitü, okul, askeri hastane, birliklerde ve oluşumlardaki sandık merkezlerinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullandı.

''SEÇİM SÜRECİ ESNEK, DÜZENLİ VE ADİL BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR''

Suriye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini haber yapmak için Şam’ı ziyaret eden Fransız gazeteci Eric Lofebr'den de açıklama geldi.

Sahada yaşananların gerçek resmini dünya kamuoyuna aktaran medya ve basın raporları hazırlayacağını belirten Lofebr Şam’daki Rukneddin Semitdeki Şehit Ahmed Omari sandık merkezinde Suriye Arap Haber Ajansı SANA muhabirine yaptığı açıklamada; ''Seçim süreci esnek, düzenli ve adil bir şekilde ilerliyor'' derken, ''Pek çok vatandaşın istediği cumhurbaşkanını kendisinin seçtiğini gördüğünü'' belirtti.

# fransa # sandık # oy verme # cumhurbaşkanlığı seçimleri # silahlı kuvvetler # suriye seçimleri # Sana # Suriye Esad # suriye beşar esad # suriye seçim # seçim sandık # suriye seçimler # Suriye Arap Ordusu