ABD'li Jeffrey'den şartlı taziye itirafı: ''Problem iki tarafın aynı seviyedeymiş gibi gösterilmesiydi''

ABD'nin PKK'nın Gara katliamı sonrası paylaştığı şartlı taziye mesajı ile ilgili itiraf gibi bir açıklama geldi. Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey o açıklamada Türkiye ile PKK'nın eşit tutulduğunu söyledi. 15 Temmuz ile ilgili de konuşan Jeffrey, "darbe girişimini Gülenciler gerçekleştirdi" dedi.

ABD'li Jeffrey'den şartlı taziye itirafı: ''Problem iki tarafın aynı seviyedeymiş gibi gösterilmesiydi''

"ABD şartlı taziye mesajında Türkiye ile PKK'yı eşit tuttu". Dikkat çeken bu itirafı Eski ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yaptı.

''TÜRKİYE İLE PKK EŞİT TUTULDU''

Jeffrey, ABD'nin hala Dışişleri Bakanlığı sitesinden kaldırmadığı skandal açıklama ile ilgili T24'e konuştu. Eski ABD temsilcisi aptalca olduğunu söylediği açıklamada Türkiye ile PKK'nın eşit tutulduğunu söyledi:

- Basın açıklaması Türkiye’yi kınıyor veya PKK’yı destekliyor değildi. Problem, iki tarafı aynı seviyedeymiş gibi gösteriyor olmasıydı.

- Konu insanların hakkında çelişen duyguları olan ülkeler olduğu zaman böyle şeyleri sık görürüz.

''SON YÖNETİM GÜLEN'İN İADESİNİ KONUŞMUYOR''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz'u sadece FETÖ yapmadı, ABD yaptı açıklaması da soruldu Jeffrey'e. 15 Temmuz'u Gülenciler gerçekleştirdi diyen Jeffrey, ABD'nin FETÖ ile ilişkisi olmadığını öne sürdü. FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iadesini de değerlendirdi:

- Türkiye, Gülen’in iadesini talep etti, ABD bunu yapamadı. Bu karmaşık yasal bir soru. Bu duruma mahkemeler karar verecek.

- Son yönetimde kimsenin mahkemelerle onun iadesi için konuşmadığını biliyorum.

''SURİYE'NİN KUZEYDOĞUSUNDA ABD VARLIĞI DEVAM EDECEK''

Biden yönetiminin Suriye'de'ki PKK uzantılarına verdiği destekler konusunda da açıklama yaptı Jeffrey. SDG ve YPG ile iş birliğinin devam ettiğini söyleyen James Jeffrey, Suriye'nin kuzeydoğusundaki ABD varlığının da devam edeceğini belirtti:

- Sadece iki şey söyleyeceğim; Büyük ihtimalle Trump’ın Suriye politikasının iki önemli yanını devam ettirecekler, yetkililer de bunu söyledi zaten; Suriye’nin kuzeydoğusunda ve Al-Tanf’ta ABD’nin askeri varlığı devam edecek.

- İkinci olarak özellikle Caesar yaptırımları olmak üzere yaptırım politikasını devam ettirecekler.

# abd # donald trump # fethullah gülen # abd pkk # YPG # ABD Suriye # sdg # 15 temmuz # trump # süleyman soylu # t24 # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # Biden # joe biden # James Jeffrey # PKK Gara # Gara Katliamı # PKK katliamı # PKK ABD # FETÖ ABD # ABD FETÖ # ABD YPG # ABD Yönetimi # taziye # suriye pkk # Biden yönetimi # fetö 15 temmuz # pkk suriye # Türkiye PKK # PKK Türkiye # 15 temmuz fetö # Suriye YPG