Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü. İkili, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerilimi ele aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü. Ermenistan ile sınır gerginliğinin ele alındığı görüşme, Washington'un talebi ile gerçekleşti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasına göre Aliyev, Sullivan'a, Ermenistan ile uluslararası sınırların belirlenmesi için görüşmelere başlanması gerektiğini söyledi. Müzakerelerin, Ermenistan ve Rusya ile 10 Kasım'da imzalanan anlaşmaya uygun olarak yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

Aliyev ayrıca, Ermenistan'ın sınır anlaşmazlıklarındaki orantısız tepkisinin ve konuyu başka ülkelerin gündemine taşıma çabalarının gerilimi tırmandıracağı uyarısı yaptı. Tüm anlaşmazlıkların barışçıl müzakereler yoluyla çözülebileceğine vurgu yaptı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ise, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan son gerginlikle ilgili endişe duyduğunu söyledi.

Ermenistan, sınırdaki Azerbaycan birlikleri tarafından topraklarının ihlal edildiğini iddia etmiş, Erivan’ın sınır kışkırtmasına destek veren Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan’a Ermenistan sınırındaki tüm ordu birliklerini geri çekme çağrısı yapmıştı.

# abd # amerika # Azerbaycan # aliyev # sınır # Ermenistan # ermeni # erivan # anlaşma # müzakere