CHP'de 2 isim adaylığını duyurdu

Gelecek İçin Biz Grubu Sözcüsü İlhan Cihaner ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, CHP genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. CHP genel merkezinde açıklama yapan Yarman'ın, “Y-CHP, emperyal projedir” ifadeleri dikkat çekti. Cihaner ise liderin seçtiği değil, halkın seçtiği Parti Meclisi’ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

CHP'de 2 isim adaylığını duyurdu

CHP’de genel başkanlık yarışı hız kazandı. Yarışacak adaylar arasına yeni bir isim eklendi.

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz’da yapılacak. Kurultaya sayılı günler kaldı. Adaylığını ilk açıklayan isimi Eski CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı olmuştu.

Atıcı'nın ardından iki isim daha genel başkanlık yarışına dahil oldu. CHP Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman genel başkan adaylığına ilişkin CHP genel merkezinde basın açıklaması düzenledi. Yarman mevcut CHP yönetiminin siyasi çizgisine dikkat çekti.

Gelecek İçin Biz Grubu Sözcüsü ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner de genel başkanlığa aday adayı olduğunu duyurdu. Cihaner ve Yarman, pandemi koşullarında parti içi siyasetin tartışılmayacağı bir kurultayın yapılmasını da eleştirdi.

Kurultayın ikinci günü 60 sandalyelik Parti Meclisi seçilecek. Cihaner, Parti Meclisi’ne ilişkin eleştirilerini de sıraladı.

CHP tüzüğü gereği resmen aday olabilmek için delegelerin yüzde 5'inin imzasıyla aday gösterilme zorunluluğu bulunuyor. Kurultayda ilk gün Genel Başkan ikinci gün ise Parti Meclisi üyeleri seçilecek. Son olarak Ahmet Necdet Pamir Parti Meclisi’ne aday olduğunu duyurdu. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da adaylar arasında.

ulusal.com.tr

# chp # İlhan Cihaner