Maliki'den sert tepki!

Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumu çıkışına, merkezi yönetim sert tepki gösterdi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Barzani'nin terörist saldırıları fırsat bilerek, bağımsızlık ilanını asla kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Barzani'nin bağımsızlık referandumu açıklamasına Irak merkezi yönetimi sert tepki gösterdi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, girişimin anayasaya aykırı olduğunu ve asla kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Maliki şöyle konuştu; "Hiçkimsenin, ülkedeki mevcut krizden siyasi çıkarları için bir emrivaki ile bağımsızlığını ilan etme hakkı yoktur. Bu anayasaya aykırıdır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bağımsızlık referandumu onlara zarar verecek. Bölgesel Kürt Yönetimi Irak'ın bir parçasıdır ve anayasaya uygun hareket etmek zorundadır. Herkesin önceliği Irak'ın güvenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamak olmalıdır."

Başbakan Erdoğan'ın başkanlık hayalleriyle süslü Cumhurbaşkanlığı ilânı ile aynı gün, Bölgesel Yönetim lideri Mesud Barzani de bağımsızlık için referandum yapacaklarını söyledi.

Barzani'ye ilk destek İsrail'den geldi. Bağımsız Kürt devletini tanıyacağını belirten İsrail'in ardından Amerika'dan da bağımsız Kürt devletine sıcak mesajlar geldi. Eski CİA Şefi Michael Hayden, "Kürtler oyunun son perdesini oynuyor. Amerika bölgedeki çıkarlarını korumak istiyorsa Kürtlere destek olmalıdır" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# recep tayyip erdoğan # nuri el maliki # Mesud Barzani