Görevden uzaklaştırıldı, Alman kanalına konuştu

Terör örgütü DHKP-C davası sanığı İbrahim Gökçek’e destek mesajları yayınladığı için görevden 3 ay uzaklaştırılan hakim Ayşe Sarısu Pehlivan, Alman Deutsche Welle kanalına konuştu. Pehlivan, “artık bu ülke tahammülsüz, nefret düzeninin hakim” dedi. Bu arada Hakimler ve Savcılar Kurulu, aynı gerekçeyle İzmir Hakimi Orhan Gazi Ertekin hakkında da soruşturma başlattı.

Görevden uzaklaştırıldı, Alman kanalına konuştu

DHKP-C sanığına destek mesajları yayınladığı için Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından üç ay süreyle görevden uzaklaştırılan İzmir Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, Alman Deutsche Welle kanalına röportaj verdi.

Pehlivan DHKP-C sanığına verdiği desteğin arkasında durdu, “artık bu ülke tahammülsüz” dedi.

Aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Pehlivan, Türkiye’de “nefret düzeninin hakim” olduğunu savundu.

İzmir Hâkimi, DHKP-C sanığına destek veren paylaşımlarını “ben yaşam hakkını savunuyorum” sözleriyle açıkladı.

Üç ay süreyle hâkimlik görevinden uzaklaştırılan Ayşe Sarısu Pehlivan, sosyal medya hesabından DHKP-C davasında yargılanan İbrahim Gökçek’e, “ölüm adın kalleş olsun”, “İbrahim Gökçek yaşamalıdır” etiketiyle “türküler kimseye zarar vermez” yazarak destek vermişti.

Bu arada Hakimler ve Savcılar Kurulu, aynı gerekçeyle İzmir Hakimi Orhan Gazi Ertekin hakkında da soruşturma başlattı. Hakim Ertekin'in İbrahim Gökçek'in öldüğü gün sosyal medya hesabında siyah sayfa paylaşmıştı.

Aynı zamanda Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı olan Ertekin, 5 Mayıs’ta İbrahim Gökçek’in büyük fotoğrafının yer aldığı haberi alıntılayarak; “Oh Allah'ım! Yüreğimiz avucumuzda kulağımız kapıdaydı günlerdir” ifadelerini yazmıştı. İzmir hakimi Ertekin, soruşturma haberinin üzerine “yaptığımız meşrudur” dedi.

İzmir Barosu, Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan ile Hakim Orhan Gazi Ertekin’e sahip çıktı. Barodan yapılan açıklamada, DHKP-C sanığına destek veren sosyal paylaşımların vicdan ölçütlerine göre uygun olduğu savunuldu.

DHKP-C sanığı İbrahim Gökçek yargılandığı dönemde örgüt talimatıyla açlık grevine başlamış ve tedavi gördüğü hastanede ölmüştü.

ulusal.com.tr

# Deutsche Welle # Ayşe Sarısu Pehlivan # İbrahim Gökçek