Erdoğan'dan atama müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız" dedi.

Erdoğan'dan atama müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

326 EĞİTİM ÖĞRETİM TESİSİ HİZMETE SUNULDU

326 eğitim öğretim tesisini Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Anaokulundan, ilkokuluna, halk eğitim merkezinden bilim sanat merkezine kadar her kurum mevcuttur. Bir kısmı yeni baştan inşa edilirken, bir kısmı da onarıldı.

"TÜRKİYE'DEKİ TOPLAM DERSLİK SAYISINI 600 BİNE TAŞIDIK"

Bugünkü yeni hizmete aldığımız 7 bin 541 yeni derslikle Ankara'daki toplam derslik sayımızı 49 bin 700'e çıkarmış bulunuyoruz. Böylece şehrimizde tekli eğitim öğretim yapan okullarımızın oranı yüzde 95'e yükselecektir. Halihazırda yatırım süreçleri süren okullarımızın da hizmete girmesiyle inşallah bu oranı yüzde 100'e çıkaracağız. Bu şekilde Başkentimizde ikili eğitim öğretim meselesini kaldırarak bir eşiği daha aşmış olacağız. Ülkemiz genelindeki derslik sayısını 343 binden 600 bine taşıdık.

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA 20 BİN ÖĞRETMENATAMASINI DAHA YAPACAĞIZ"

2002'den beri 693 bin öğretmen atadık. Bir müjde vereyim önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız. Bu öğretmenlerimizin de katılımıyla yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

# erdoğan # açıklama # ilkokul # cumhurbaşkanı # son dakika # öğretmen # anaokulu # atama # atamalar # atama sonuçları # atama takvimi # kaç öğretmen atanacak