Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk'tan asgari ücret açıklaması

Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi Çalışma Bakanlığı ve Türk-İş'ten açıklama geldi. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diledi. Türk-İş ise talep edilen rakamların yakalanmaması durumunda ortak bir kararın çıkmayacağını belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk'tan asgari ücret açıklaması

Taraflar asgariücrete ilişkin konuştu. Bakanlık “uzlaşı” mesajı verdi. Türk-İş beklenti vurgusu yaptı.

Binlerce işçinin merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında başlayacak. Görüşmelere kısa bir süre kala Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan asgari ücrete ilişkin açıklama geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2021 bütçesini sunan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret ile ilgili konuştu.

2021 yılı için Çalışma Bakanlığı'na 155 milyar lira kaynak ayrıldığını belirten Selçuk,kadınlara yönelik projeleri de anlattı. kadınların iş hayatına katılımının artırılacağını vurguladı.

İşçiyi asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş Konfederasyonu temsil edecek. Ulusal Kanal'a konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ortak uzlaşıyı sağlayacak formülü açıkladı.

ulusal.com.tr

# ak parti # tbmm # sgk # ücret # aile # çalışma # sosyal hizmetler # asgari # selçuk # bakanı