Ukrayna ateşle oynuyor: Kuleba NATO'dan askeri destek istedi

ABD kışkırtması ile Rusya karşıtı adımlar atan Ukrayna Donbas krizinde, NATO’dan askeri yardım istedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Rusya'ya, Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını sonlandırması çağrısı yaptı.

Ukrayna ateşle oynuyor: Kuleba NATO'dan askeri destek istedi

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimde NATO devrede....

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Brüksel'de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kuleba, Rusya'ya karşı NATO'dan askeri destek ve yaptırımlar dahil daha fazla dayanışma istedi.

- Rusya'yı caydıracak ve saldırgan niyetlerini sınırlandıracak tedbirlere ihtiyacımız var. Bunlar Rusya'nın saldırganlığının maliyetini yükseltecek yeni yaptırımlar olabilir. Bunlar ayrıca Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmeyi hedefleyen doğrudan destek olabilir

NATO'DAN RUSYA'YA UKRAYNA ÇAĞRISI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kiev yönetimiyle dayanışma mesajı verirken, Rusya'ya, Ukrayna içinde ve sınırındaki askeri yığınağını derhal sonlandırması çağrısı yaptı.

- Rusya'nın askeri yığınağı gayrimeşru, açıklanamaz ve derin endişe vericidir. Rusya, Ukrayna içinde ve çevresindeki bu yığınağı derhal sonlandırmalı, provokasyonları bitirmeli ve gerginliği düşürmelidir. NATO Ukrayna'nın yanında durmaya devam etmektedir.

# abd # rusya # Ukrayna # karadeniz # nato # NATO Genel Sekreteri Stoltenberg # yaptırım # stoltenberg # abd rusya # Ukrayna NATO # jens stoltenberg # kiev # askeri destek # gerilim # Rusya Ukrayna # provokasyon # yaptırımlar # Donbas # Rusya Ukrayna gerilimi # Kuleba # ABD kışkırtması # Rusya NATO # Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba # Dmitro Kuleba # askeri yığınak