İzmir'de FETÖ'nün mahrem yapılanmasına operasyon

İzmir’de yurt dışına kaçmak için hazırlık yapan FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasından 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında mahrem imam ve ihraç edilen subayların olduğu açıklandı. FETÖ unsurlarının fark edilmemek için 3 kişilik gruplara ayrılarak ülkeden kaçmaya çalıştıkları belirtildi.

İzmir'de FETÖ'nün mahrem yapılanmasına operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün askeri mahrem yapılanmana yönelik yeni bir operasyon talimatı verdi. 39 kişinin gözaltına alınması kararı verildi. Hücre evlere yapılan operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube’nin koordineli yürüttüğü operasyonda aralarında örgütün sözde mahrem imamı ve ordudan ihraç edilen askerlerin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin örgüt talimatı doğrultusunda hücre evlerinde barındıkları ve güncel örgütsel faaliyetlerine bu evlerden devam ettikleri kaydedildi.

39 adrese yapılan operasyonda FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasında sözde mahrem imam, ihraç edilen subaylar, müzahir kurum çalışanları, büyük bölge imamı, ilçe imamı, doktor, eyalet imamı, eğitim danışmanı ve esnaf yapılanma sorumluları, mütevelli, serrehber ve sohbet imamının da bulunduğu belirtildi.

35 kişinin gözaltına alındığı operasyonda sahte kimlik, 100 bin lira, 7 bin dolar ve 4 bin avro ele geçirildi. Kripto FETÖ'cülerin 2-3 kişilik gruplara bölünerek aileleriyle Türkiye’den kaçmaya hazırlandıkları da belirtildi. Büyükşehirlerde yaşamayı tercih eden şüphelilerin sık sık ev değiştirdiği ve yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeyi hedefledikleri öğrenildi.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin arasında sözde Karşıyaka ve Bozyaka imamları, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde görev almış "mütevelli" oldukları öne sürülen kişiler ile meslekten ihraç edilen albay, yüzbaşı ve subaylar da yer alıyor.

Şüphelilerle irtibatlı olan firari 4 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği bildirildi.

# fetö # Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # operasyon # Fetullahçı Terör Örgütü # msb # gözaltı # fetö operasyon # mahrem yapılanma # FETÖ mahrem yapılanma # subay # Karşıyaka # Turgutlu # mahrem imam # İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı # izmir FETÖ # izmir FETÖ operasyon # FETÖ operasyon izmir # FETÖnün askeri mahrem yapılanması # askeri mahrem yapılanması # kripto fetö