İki devlet tek millet: Zaferin yıl dönümünde Dışişleri'nden Karabağ mesajı

Dışişleri Bakanlığ'ndan Karabağ zaferinin birinci yıl dönümü dolayısıyla açıklama geldi.

İki devlet tek millet: Zaferin yıl dönümünde Dışişleri'nden Karabağ mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Karabağ Zaferi'nin birinci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakanlığın paylaştığı mesajda; 44 günlük mücadelenin, geçtiğimiz yıl 8 Kasım'da kültür başkenti Şuşa’nın kurtarılarak taçlandırıldığı belirtildi.

Bakanlığın mesajında şu ifadelere yer verildi:

- Karabağ Zaferi bölgede özlemini duyduğumuz kalıcı barış, istikrar ve işbirliğinin yolunu açmıştır.

- İşgal altındaki topraklarını geri kazanmak için meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan, 9 Kasım’da imzalanan Üçlü Bildiri ile sahadaki zaferini masada da tescil etmiş, yıllardır uygulanmayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını öz iradesiyle hayata geçirmiştir.

- Azerbaycan’ın zaferiyle, zorla yerlerinden edilmiş 1 milyon Azerbaycanlı kardeşimiz için de memleketlerine dönüş yolunun açılmasından memnuniyet duyuyoruz.

- Karabağ Zaferi sadece işgal altındaki toprakları azat etmemiş, bölgede özlemini duyduğumuz kalıcı barış, istikrar ve işbirliğinin de yolunu açmıştır. Süratle abat olan Karabağ ve Doğu Zengezur bölgelerinde Füzuli Uluslararası Havalimanı, Zafer Yolu gibi bölgenin çehresini değiştiren projeler, Azerbaycan’ın yapıcı gücünün göstergesidir.

''İki devlet tek millet'' inancıyla, Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizi müttefiklik seviyesine ulaştırdığımız Azerbaycan’ın sevinç ve gururunu paylaşıyoruz.

# Azerbaycan # Mevlüt Çavuşoğlu # dışişleri bakanlığı # dağlık karabağ zaferi # Ermenistan # dışişleri # zafer # tanju bilgiç # susa # Karabağ zaferi # karabağ zaferinin yıl dönümü # karabağ zaferi yıldönümü # 44 günlük karabağ zaferi # karabağ zaferi yıldönümü ne zaman # karabağ zaferi kutlamaları # karabağ zaferi 8 kasım # karabağ zaferi tarihi # karabağ zaferi belgeseli # karabağ zafer bayramı # karabağ zafer günü # karabağ zaferi kutlaması # karabağ zaferi ne zaman # azerbaycanın karabağ zaferi # azerbaycan karabağ zaferi görselleri # azerbaycan karabağ zaferi