Viyana'da terör saldırısı! Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan önemli uyarı

Avusturya’nın başkenti Viyana'da silahlı saldırı düzenlendi. 7 kişinin hayatını kaybetti. Avusturya İçişleri Bakanı, saldırıların bir terör eylemi olduğunu açıkladı. Polis, saldırıların birden fazla kişi tarafından kentin 6 farklı noktasında düzenlendiği belirtti. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun saldırının ilk dakikalarda Ulusal Kanal'a konuştu. Türkiye'den ise Avusturya'ya destek mesajı verildi... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terörizm tüm insanlığın ortak düşmanıdır. Bu belaya karşı samimi bir uluslararası iş birliği gerekir. Bu acı günde Avusturya halkının yanındayız." ifadesini kullandı.

Viyana'da terör saldırısı! Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan önemli uyarı

Viyana sokaklarında silah sesleri yükseldi. 4 sivil hayatını kaybetti. Avusturya hükümeti yaşananlara "terör saldırısı" dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın turistik bölgelerinden birinci Viyana'da terör saldırısı düzenlendi. Saldırılar yerel saatle 20.00 civarında oldu. Kapalı olan en büyük sinagogdan başta olmak üzere 6 noktaya ateş açıldı. Siviller hedef alındı. İçişleri Bakanı Karl Nehammer, yaptığı ilk açıklamada "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." ifadelerini kullandı.

Terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan da ölü ele geçirildi. 17 kişi yaralanırken, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Öldürülen saldırganın 20 yaşında Makedon kökenli Kujtim Fejzulai (Kuctim Feczulay) olduğu tespit edildi. İddiaya göre saldırgan, Nisan 2019'da IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giderken yakalandı. 22 ay hapis cezası aldı ve 5 Aralık 2019'da tahliye edildi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurtz saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Ülkede üç günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Türk asıllı Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen ülkede milli kahraman ilan edildi. Gültekin ve Özen, olay esasında bir kadın ve bir polis memurunun hayatını kurtardı. Gençlere Viyana Büyükelçiliğinde plaket verildi.

Türkiye'den Avusturya'ya destek mesajları geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

Terör saldırısının ardından Avrupa Birliği, Rusya ve ABD'den de Avusturya'ya destek mesajları geldi.

# viyana # avusturya # silahlı çatışma