Yüz yüze eğitim önlemlerle başladı

Yeni normalleşme süreciyle birlikte yüz yüze eğitim belirli şartlar altında başladı. Düşük ve orta riskli kentlerde tüm sınıflar için ders zili çaldı. Yüksek ve çok yüksek riskli kentlerde ise ilkokul ile 8 ve 12’nci sınıflar okula gitti.

Yüz yüze eğitim önlemlerle başladı

Haber: Buse Gençtürk Kamera: Uğur Pideci

Kontrollü normalleşme ile birlikte okul zilleri çaldı. Bazı kentlerde öğrenciler, okullarına kavuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçukyüz yüze eğitime başlayacakları uyardı:

- Şükür ki bugün bazı illerimiz tüm kademelerde yüz yüze eğitime başladı. Bazı illerimiz de önemli ölçüde uzaktan eğitimle devam ediyor.

- Bir kişinin taktığı maske, aldığı tedbir, koruduğu sosyal mesafe, o ildeki çocukların eğitim hayatını ve bu ülkenin geleceğini etkiliyor. Güne, bu bilinç ve farkındalıkla başlayalım.

Yüksek ve çok yüksek riskli kentlerde anasınıflarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş olarak haftada iki gün eğitim verilecek. Eğitim, 8’inci sınıflarda haftada 12 ila 22 saat, 12’nci sınıflarda ise haftada 16 ila 24 saat olacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli kentlerde ilkokul, 8 ve 12'inci sınıfların dışında kalanlar uzaktan eğitime devam edecek.

Orta ve düşük riskli kentlerde ise tüm sınıflardaki öğrenciler okul yolunu tuttu. Bu kentlerde anasınıflarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki gün eğitim yapılacak.

Orta ve düşük riskli kentlerde ortaokul 5, 6, 7’nci sınıflarda haftada iki gün, ortaokul 8’inci sınıflarda haftada 12 ila 22 saatlik bir eğitim takvimi hazırlandı. 9, 10 ve 11’nci sınıflarda eğitim haftada iki gün yapılacak. Lise 12’nci sınıflarda ise seyreltilmiş eğitim 16 ila 24 saat olarak belirlendi. Ankara, Bursa, Manisa, Aydın ve Denizli tüm sınıflarda yüz yüze eğitimin başladığı kentlerden oldu.

Yüz yüze eğitimde Kovid-19'a karşı önlemler alındı. Sınıflarda sosyal mesafe ayarlandı. Öğretmenler, öğrencileri temassız oyunlara yönlendirdi.

Ayrıca özel eğitim okul ve sınıfları da Türkiye genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçti. Öğrenciler okula gitmedikleri günlerde ise uzaktan eğitime devam edecek. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olacak.

# eğitim # Ziya Selçuk # twitter # ders # okul # milli eğitim # yüz yüze eğitim # ders zili