İzmir’in Bornova'da heyelanzede vatandaşlar 3 yıldır konteynerda yaşıyor

İzmir’in Bornova İlçe merkezine 15 dakika mesafede olan, kırsal Eğridere Mahallesi’ndeki heyelanzede 34 hane 3 yıldır hükümetten ev ve hayvan damı yapmasını bekliyor. 3 yılı konteynırlarda geçiren köylüler yaşam mücadelelerini Ulusal Kanal’a anlattı.

İzmir’in Bornova'da heyelanzede vatandaşlar 3 yıldır konteynerda yaşıyor

Yeter Yılmazlar’ın evi, 3 yıl önce İzmir’in merkeze bağlı kırsal Eğridere Mahallesi’nde meydana gelen heyelan nedeniyle yıkıldı. Yeter hanım o günden bu yana 20 metre kare iki göz konteynırda yaşıyor.

34 hanenin evi ve hayvan damı 3 yıl önce yapılacaktı. Ancak bir çivi bile çakılmadı. Onlar yaz kış işte bu konteynırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar.

Kırsal Eğridere Mahallesi’nden Bornova ilçesi görünüyor. İlçe merkezine 15 dakikada ulaşılıyor. Evsiz köylüler İzmir manzaralı konteynırlarda 3 yıldır yaşam mücadelesi veriliyor.

4 kişilik Yılmazlar ailesi heyelandan sonra derme çatma bir yaşam sürüyor. Ev hanımı Yeter Yılmazlar bu duruma isyan ediyor.

Fatma Boğaziçi de konteynırda yaşamak zorunda kalan Eğridereliler’den. O da çok kızgın.

Heyelan nedeniyle 3 yıldır evsiz yaşayan köylüler, bu kışı da konteynırlarda ya da eşinin dostunun yanında geçirmek zorunda kalacak.

# izmir # bornova # konteyner # eğridere