İşte zirvedeki depreme muhalefetin yorumu

Bülent Arınç'ın deprem etkisi yaratan açıklamaları muhalefet partilerinin de gündemindeydi. CHP'li Gürsel Tekin Arınç'ın açıklamalarını "Saray'a çekilmiş bir rest" olarak değerlendirdi. Melih Gökçek hakkındaki "parsel parsel satış" iddialarıyla ilgili de savcıları göreve çağırdı. MHP'li Oktay Vural da "Meğer her pislik halının altına süpürülmüş" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, 3 gün üst üstüne Ak Saray ve yakın çevresini bombardımana tuttu. Arınç'ın açıklamaları zirvede krize neden oldu. Zehir zemberek açıklamalar Meclis'teki muhalefet partilerinin de gündemine girdi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Arınç'ın açılımla ilgili açıklamalarını "Saray'a çekilmiş bir resttir" sözleriyle değerlendirdi. Tekin, "Sayın Arınç söylediği her cümleyi Bakanlar Kurulu'ndan sonra söylüyor. Ben bu cümleleri aynı zamanda Sayın Davutoğlu ve hükümetin cümleleri olarak kabul ediyorum" dedi.

Tekin, Arınç'ın Melih Gökçek ile ilgili açıklamaları için de "İlk kez bir hükümet kendi belediye başkanının yolsuzluklarını kamuoyuyla paylaşmıştır" ifadelerini kullandı. Savcıları göreve çağırdı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da krizi "Meğer her pislik halının altına süpürülmüş. 17/25 ortada. Bunların tümü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iflas etmiş yönetim anlayışını gösteriyor" sözleriyle değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

# Oktay Vural # gürsel tekin