'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getiriliyor

Çiftlik Bank ile dolandırıcılık yaptıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın iki gün önce Brezilya'da teslim olmuştu. Mehmet Aydın'ın ne zaman Türkiye'ye getirileceği merak konusuyken, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'dan açıklama geldi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getiriliyor

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı aylık bilgilendirme toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsmail Çataklı, İnterpol Dairesi'nden bir ekibin Çiftlik Bank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ı Brezilya polisinden teslim aldığını açıkladı.

Mehmet Aydın'ı taşıyan uçağın saat 09.50 sıralarında havalandığını belirten Çataklı uçağın 22.30'da Türkiye'ye ulaşmasının beklendiğini dile getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri Aydın'ı taşıyan uçağın İstanbul'a ineceğini kaydetti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Türk Hava Yolları’na ait TK-0016 sefer sayılı uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yapacak. Peki süreç nasıl işleyecek?

Mehmet Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak. İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde hakkında ilk işlem yapılacak Tosuncuk, sorgulanmak üzere İstanbul Anadolu Başsavcılığı’na gönderilecek.

Mehmet Aydın “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama", "vergi usul kanununa muhalefet" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlamalarıyla aranıyordu. Aydın’ın "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlamasıyla soruşturması da bulunuyor. Aydın, 200 yıldan fazla ceza alabilir.

# ismail çataklı # son dakika # Çiftlik Bank # emniyet # brezilya # teslim oldu # son dakika tosuncuk # son dakika tosuncuk mehmet aydın # çiftlik bank tosuncuk # çiftlik bank mehmet aydın