Başkent Kart tanıtıldı: Ulaşım, alışveriş, sağlık ve fatura işlemlerinde kullanılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulaşım, alışveriş, sağlık ve fatura işlemlerinde kullanılabilecek Başkent Kart’ın tanıtımını yaptı. Vatandaşların kartla yaptığı harcamalar sayesinde ihtiyaç sahibi aileler, kartlarına yüklenen paralarla alışverişini kendisi yapabilecek. Ankara’da sosyal yardımların koli ile dağıtılması da kart ile kaldırılmış olacak.

Başkent Kart tanıtıldı: Ulaşım, alışveriş, sağlık ve fatura işlemlerinde kullanılacak

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası’nda tüm dünyada kullanabilecek Başkent Kart’ın tanıtımını yaptı. Tanıtımda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuştu.

Yavaş, ''Ulaşım, alışveriş, sağlık hizmetleri ve fatura ödeme gibi işlemlerinde.. Başkent marketlerden indirim alabileceksiniz'' dedi.

Vatandaşlar alışveriş yapmadan önce Başkent Kart’ına Başkent Mobil üzerinden para yükleyecek. Bu vatandaşlar sayesinde ihtiyaç sahibi aileler de kazanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansuz Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

- Birincisi milletimizin yardım kültüründe olmayan bir ayıbı paket dağıtma kültürü. İkincisi elde edilecek geliri sosyal yardım havuzuna aktararak ihtiyaç sahiplerine daha dazla yardım edilmesini sağlayacağız.

- Başkent kart uygulaması İle insan unsurunu zedeleyen o çirkin fotoğraf karelerini tarihin çöplüğüne atıyoruz. Başkent Kart sayesinde Ankara’da bile en az 50 milyon kez iyilik yapma ve iyiliği yayma fırsatınız olacak.

İhtiyaç sahibi aileler, kartlarına yüklenen paralar ile kendi alışverişlerini yapacak. Böylelikle Ankara’da yardımları koli ile dağıtma devri sona erecek.

Başkent Kart, kredi kartı olarak kullanılabilecek.

# ankara # Mansur Yavaş # kart # Ankara Büyükşehir Belediyesi # başkent # Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı