İTO'dan turizm için tedbir çağrısı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, tam kapanma süreci ve turizm ile ilgili kritik açıklamalar yaptı. "Aylık 7,5 milyar dolar gelir elde ettiğimiz turizm sezonuna 20 gün kaldı" diyen Avdagiç, Turist rezervasyonlarının hızlanması için 5 bin vaka hedefine ulaşmamız şart." ifadesini kullandı.

İTO'dan turizm için tedbir çağrısı

Turizm sezonuna 20 gün kala İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'ten kritik uyarılar geldi.

Yazılı bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı, tam kapanma sürecini değerlendirdi. Açılmaya bir hafta kaldığını belirten Avdagiç, 5 bin vaka hedefine ulaşmamız şart ifadelerini kullandı.

- Aylık 7,5 milyar dolar gelir elde ettiğimiz ve feda edemeyeceğimiz turizm sezonuna 20 gün kaldı. Turist rezervasyonlarının hızlanması için 5 bin vaka hedefine ulaşmamız şart. Tam kapanma sonrasının kıymetini bilmeliyiz. Her birimiz salgına karşı tedbirlerimizi artırıp, 5 bin vaka hedefinin altına inmeliyiz. Kalan bir haftada, 3 ayı kazanabiliriz.

30 milyon turist hedefi için herkesin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Avdagiç, tedbirlere uyulmazsa tablonun daha da kötüleşeceğine dikkat çekti.

- Şimdi ve 17 Mayıs’tan sonra eğer tedbirlere uymazsak, 40 bin, 50 bin vaka ile birlikte baş başa kalabiliriz. Bugün yaşadığımız zorlukların çok ötesinde sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Türkiye’ye kısıtlama koyanların eline kozlar vermeyelim. Böylece hem ülkemize seyahat kısıtlaması olmaz, hem de işimiz için Avrupa'ya giderken 10 gün otelde kapalı kalmayız.

Türkiye’de aşılama sürecinin hızlanarak yaz aylarına rahat bir nefes alarak girileceğine inandığını belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı, "kimse ısrarla kısıtlamaları delmeye çalışmasın" ifadelerini kullandı.

# pandemi # vaka # aşı # turist # turizm # salgın # kovid 19 # kısıtlama # çağrı # tam kapanma # aşılama # İstanbul Ticaret Odası # İTO # turizm sezonu # şekib avdagiç # Türkiye aşılama # Aşılama süreci