İDEF 2021'e uluslararası ilgi

İstanbul'daki 15. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı devam ediyor. 1236 firmanın katıldığı fuarı birçok ülkenin kurum ve askeri yetkilileri de takip etti. Fuarda yerli firmaların yeni savunma sanayi ürünleri ve kardeş ülke Azerbaycan'ın Şuşa şehri standı yoğun ilgi gördü.

İDEF 2021'e uluslararası ilgi

15. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı 500'ü yerli, 736'sı yabancı olmak üzere 1236 firmanın ürün ve hizmetlerine ev sahipliği yaptı.

Otokar, Aselsan, Havelsan gibi yerli firmaların yeni ürünleri, milli üretim İhaların bulunduğu stantlar dikkat çekti. Özellikle Türkiye'nin yeni projesi 5. nesil Milli Muharip Uçak'ın prototipi büyük ilgi gördü.

YÖRÜK ZIRHLISINDA ATATÜRK AYRINTISI

Fuarda yerini alan firmalardan Nurol Makina'nın Genel Müdür Yardımcısı Anıl Karel, yenilenen Yörük zırhlı aracını tanıttı. Karel, Yörük isminin nereden esinlenildiğini de anlattı.

Fuara yabancı kurum ve askeri yetkililerinin de ilgisi yoğundu.

FUARDA "İTİ KOVAN" TANITILDI

Kardeş Azerbaycan'ın standının tarih kokan tasarımı da beğeni topladı.

Azerbaycan Savunma Sanayi Yetkilisi Raşid Ömerov, özellikle Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ zaferinde büyük rolü olan "İti Kovan" İnsansız Hava Araçlarını tanıttı.

Otokar Sistem Mühendisliği Direktörü Zafer Uysal da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde önemli bir yeri olan zırhlı aracı Kobra 2'nin yeni özelliklerini anlattı.

# fuar # dağlık karabağ # savunma sanayi # IDEF 2021 # savunma sanayi fuarı