Mahir Ünal'dan HDPKK açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, HDP'nin kapatılma başvurusu ile ilgili konuştu. HDP'nin kapatılması için yüzde 66'ları bulan anket sonuçları olduğunu söyledi. Sürecin yargıya taşındığına dikkat çeken Ünal, bazı çevrelerce konunun siyasallaştırılarak hukuki tarafının perdelenmek istendiğini belirtti. Ünal'ın gündeminde vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu da vardı.

Mahir Ünal'dan HDPKK açıklaması

Terör odağı haline gelen HDP'nin kapatılması konusunda halkta bir beklenti olduğunu söyledi. CHP'yi PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliği yapmakla eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, HDP'nin kapatılması için açılan davayı değerlendirdi:

- Biz HDP ile AK Parti olarak bir dönem görüştük. Fakat biz, HDP ile seçim ittifakı yapmadık. HDP ile terörü bitirmek ve terörle arasına mesafe koymasını sağlamak için görüştük. Ama bugün CHP'ye ve diğer partilere baktığınız zaman açıktan HDP ile seçim ittifakı yapıyorlar, dönüp HDP'ye 'Terörle arana mesafe koy' demiyorlar.

- HDP'nin kapatılıp kapatılmayacağının cevabını siyaset değil yargı verecek. Burada bu meseleyi siyasallaştırmak isteyenler meselenin hukuki tarafını perdelemek istiyorlar. HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili çeşitli kamuoyu araştırmaları yapılıyor. anketlerin birinde "HDP kapatılsın mı?" sorusuna olumlu yanıt verenlerin oranının yüzde 66 olarak çıktı.

Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Ünal, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kışkırtıcı eylemine ilişkin de konuştu:

- Kendileri her türlü hukuksuzluğu kendilerine hak olarak görürken emniyet güçlerinin yasaları uygulamak için harekete geçmesini yasaların arkasına saklanarak baskı uyguluyorlar. Buradan bir mağduriyet bir din üzerinden algı oluşturmak başka bir algı operasyon.

Ünal'ın gündeminde Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı da vardı:

- İstanbul Sözleşmesi dışında kadını ve kadınlarla ilgili şiddeti önlemeye yönelik yasal güvenceler yokmuş gibi bir hava oluşturuluyor. Kades uygulaması başta olmak üzere, anayasada belirtilen maddeler var. LGBT topluluğunun kendi cinsiyet anlayışını dayatmak için İstanbul Sözleşmesi'ni kullanıyor.

# chp # pkk # terörist # ak parti # hdp # parti # terör # terör örgütü # hdp kapatılsın # seçim # Ömer Faruk Gergerlioğlu # İstanbul Sözleşmesi # iktidar # siyaset # HDP kapatma