ABD’de Demokrat Parti’ye yakın düşünce kuruluşundan Suruç yorumu

ABD’de Demokrat Parti’ye yakın düşünce kuruluşundan Suruç yorumu

Suruç saldırısı, ABD’de geniş yankı buldu. Hükümete yakın olan Brookings adlı etkili düşünce kuruluşu saldırı sonrası Kemal Kirişçi imzasıyla bir yorum yayımladı. Kirişçi, Brookings’de “Türkiye Projesi” yöneticisi ve TÜSİAD üyesi.

“Suriye’nin iç savaşı Türkiye’ye ulaştı” başlıklı makale, saldırının hemen sonrasında, 20 Temmuz’da kaleme alınmış. Kirişçi yorumunda saldırının Türkiye’nin dış politikasını yeniden düzenlemeye başladığı döneme denk geldiğini vurguluyor.

Kirişçi’ye göre saldırı “koalisyon görüşmelerini hiç şüphesiz etkileyecek”. Kirişçi makalesinde “saldırının yeni hükümetin kuruluşunu hızlandırması ya da Türkiye’yi tekrar seçimle daha büyük istikrarsızlığa sürüklemesi merakla izlenecek” ifadesini kullanıyor.

Kirişçi’ye göre yeniden seçim, özellikle hükümet Suriye’ye müdahale planını tekrar canlandırırsa Suriye krizine daha çok saplanmasına neden olacak.

Saldırı ihtiyat için fırsat

Kirişçi makalesini “umarız bu korkunç saldırı, Türkiye’de ihtiyat ve bilgeliğin hakim gelmesi için bir fırsat oluşturur. Bölgedeki kaosa karşı bir nebze istikrar oluşturmak için hükümet özellikle IŞİD karşıtı koalisyonla işbirliği yönündeki adımlarını sağlamlaştırmakla doğru davranır” ifadesiyle sonlandırıyor.

ulusalkanal.com.tr

# şanlıurfa # bombalı saldırı # intihar saldırısı # patlama anı # ankarada alarm # sanliurfada patlama