Yeşil Vatan'a hain saldırılar

Yurdun dört bir yanında yangınlarla mücadele ediyor. Kırıkkale ve Kahramanmaraş'taki yangın söndürülürken Manavgat, Osmaniye, Adama ve Kayseri'de müdahale çalışmaları sürüyor. Antalya Manavgat'taki yangına dair ise soruşturma başlatıldı. Aynı gün art arda başlayan yangınlar kundaklama ihtimalini gündeme getirdi.

Yeşil Vatan'a hain saldırılar

Türkiye, dört bir yanda yangınlarla mücadele ediyor. İtfaiye ekipleri ve halk alevlere karşı seferber olmuş durumda...

Bir günde Antalya, Mersin, Osmaniye, Adana, Kırıkkale ve Kahramanmaraş ve Kayseri'de yangın çıktı. Yangınların aynı gün çıkması nedeniyle kundaklama ihtimali üzerinde duruluyor.

Akşam saatlerinde Ankara Polatlı'da Topçu ve Füze Okulu Komutanlığındaki otları, tel örgülerin dışından tutuşturarak kışla içinde yangın çıkarmaya çalışan kişinin yakalandı. Açıkamayı Milli Savuma Bakanlığı yaptı.

YANGIN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Antalya Manavgat'ta 4 noktada çıkan ve sebebi henüz bilinmeyen yangına, çevre illerden gelen ekiplerin desteğiyle karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Kavaklı, Sarılar, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

12 ilden gönderilen 19 helikopter, 103 arazöz, 6 dozer, 1 uçak ve 412 orman işçiyle beraber yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangına ilişkin Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yangının 4 farklı noktadan aynı anda başlaması da dikkat çeken bir diğer nokta.

OSMANİYE'DE EVLER BOŞALTILDI

Osmaniye'de de merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde gün ortasında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına havadan helikopter, karadan da arazözler ve iş makineleriyle müdahale ediliyor.

Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle bazı evler boşaltılmış durumda.

KAYSERİ VALİSİ: ''YANGIN İKİ GÜN DAHA DEVAM EDEBİLİR''

Kayseri'de ise yangın Yahyalı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkı'nda öğle saatlerinde çıktı.

Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasındaki ormanlık alanının ziyaretçi tanıtım merkezi girişi yakınında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle Divrik Dağı'na doğru yöneldi. Müdahale için Kayseri ve çevre ilçelerden de takviye ekiplerin bölgeye gönderildi.

İlçeye gelen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Milli Parkı'nda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi:

- Şu anda hem Orman Bölge ekibi hem belediye ekipleri hem de Milli parklar ekipleri ile Nevşehir ve Niğde'den gelen ekipler çalışıyor. Şu anda yaklaşık 80 hektarlık alanda büyük çoğunluğu da örtü yangını şeklinde devam ediyor.

- Burada tabiiki yangının yayılmasının ana nedeni rüzgarın şiddeti. Meteorolojiden aldığımız bilgi bu rüzgarın iki gün daha devam edeceği yönünde. Arkadaşlarımız bu yönde tedbirlerini alıyorlar, müdahalelerini yapıyorlar. Çok şükür bir can kaybımız yok, arkadaşlarımız çalışırken vatandaşlardan da büyük destek görüyor. İnşallah daha fazla büyümeden yangını kontrol altına alırız. Büyük çoğunluğu örtü yangını, bunu da kısa sürede kontrol altına alırsak daha büyük bir zayiatın önüne geçmiş oluruz. Hepimize geçmiş olsun.

ADANA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Adana'nın Kozan ilçesinde Kızlarsekisi mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda yangın çıktı.

Bölgeye çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yer ekibi sevk edilirken yangını kontrol altına alma çalışması da sürüyor.

BALIŞEY'DE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde Uzunlar köyündeki 10 dönümlük ormanlık arazide henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri, Kırıkkale, Balışeyh, Keskin ve Yahşihan belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

KAHRAMANMARAŞ'TA SOĞUTMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Ceceli Mahallesi'ndeki ormanlık alandan duman yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirilmesi üzerine, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye 5 arazöz, 3 su tankı, 2 ilk müdahale aracı ve 2 dozer sevk edildi.

Yangın, 60 yer personelinin destek verdiği çalışmayla büyümeden kontrol altına alındı. Yaklaşık 3 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü bölgede, soğutma çalışması sürüyor.

# adana # türkiye # Kahramanmaraş # antalya # yangın # kayseri # hatay # itfaiye # Vatan # osmaniye # kırıkkale # manavgat # kundaklama # ALEV # arazöz # Kundak # yeşil vatan