Doğal gaza zam üzerine zam: Yüzde 48 zam geldi

Doğal gaz zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Elektrik üreten santrallerin kullandığı doğal gaza yüzde 47, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatına ise yüzde 48 zam yapıldı. Mesken tarifesi şimdilik sabit kaldı. Bir diğer zam haberi ise otogaz için geldi. Otogaz fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam bekleniyor.

Doğal gaza zam üzerine zam: Yüzde 48 zam geldi

Doğal gaz zamları dur durak bilmiyor.

Doğal gazda mesken tarifesi sabit kaldı ama sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye zam geldi.

Doğal gazda kasım ayı için sanayi abonelerinde geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapıldı.

BOTAŞ'ın internet sitesinde kasım ayına ilişkin zamlı tarife tablosu yayımlandı.

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine kasımda uygulayacağı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğal gaz için 1488 lira olarak sabit kaldı.

Sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife önceki tarifeye göre bin metreküp doğalgaz için yüzde 48,4 artışla 3.500 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz için ise yüzde 46,8 artışla 4.000 lira oldu.

Kasım ayında organize sanayi bölgesi veya kullanıcı birliği abonelerinin tükettiği 1000 metreküp doğal gazın fiyatı ise yaklaşık yüzde 48 artarak 3 bin 482 liraya yükseldi.

Ayrıca elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğal gazın fiyatı yaklaşık yüzde 46 artışla 4 bin lira oldu.

SON ZAM 22 EKİM'DE YAPILMIŞTI

Bir diğer zam haberi ise otogaz için geldi.

Otogaz fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam bekleniyor.

Otogaza en son 20 Ekim'de 22 kuruş zam yapılmıştı. İstanbul'da 6,10-6,18 liradan satılan otogaz fiyatı zam sonrasında 6,58-6,66 liraya yükselecek.

# istanbul # zam # botaş # zam haberi # otogaz zam # Doğal gaz zam # botaş doğal gaz zam # otogaz fiyatı