Tunç Soyer rahatsız oldu: DİSK devreye girdi, eylem durduruldu

İş akitleri yenilenmediği için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık binası önünde 24 gündür eylem yapan öğretmenler Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu devreye girince mücadeleye ara verdi. Meslek Fabrikası'nda çalışan 60 kadın öğretmenin eyleminin Belediye Başkanı Tunç Soyer'i huzursuz ettiği öğrenildi.

Tunç Soyer rahatsız oldu: DİSK devreye girdi, eylem durduruldu

Haber: Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Samet Can Kocagür

İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Tunç Soyer rahatsız oldu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu devreye girdi, işsiz kalan 60 kadın öğretmen eylemi dondurdu.

İzmir Meslek Fabrikası’nda mevsimlik işçi olarak görev yapan öğretmenler, 24 gün önce Taşerona Hayır, Daimi İş, Daimi Sigorta talebiyle Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı binası önünde eyleme başlamıştı.

Meslek öğretmenleri 24 gün boyunca hem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer hem de çeşitli kademelerden yöneticilerle görüşmeler yaptı. Ancak görüşmelerden çözüm için somut bir adım çıkmadı. Bunun üzerine öğretmenler eyleme devam etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eylemlerin devam etmesinden rahatsız oldu. Bunun üzerine devreye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu girdi.

DİSKEge Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir araya geldi. Bu toplantıdan sonra eyleme müdahale edildi. 60 kadın öğretmen belirsiz bir süreliğine başkanlık binası önündeki eylemlerine ara verdi.

Öğretmenler geçici olarak ara verdikleri eylemlerine her platformda seslerini duyurmaya çalışarak devam edecekler.

# izmir # ege # öğretmen # işçi # disk # belediye # büyükşehir # sigorta # Devrimci # geneliş