Kirada fahiş artışa düzenleme freni

Son dönemde özellikle İstanbul'da kira fiyatlarında fahiş artış görüldü. Ancak artış sadece konutu değil iş yerlerini de vurdu. Uzmanlardan bu konuda önemli bir uyarı geldi. 'İş yeri kiralarına da tıpkı konutta olduğu gibi TÜFE oranından fazla zam yapılamıyor.

Kirada fahiş artışa düzenleme freni

Haber: İnci Erdoğan

Sürekli artan kira fiyatları gündemdeki yerini koruyor.

Fahiş artışlar sadece konutu değil iş yeri kiralarını da vuruyor.

Uzmanlar ise uyarıyor, 'Kira sözleşmelerinde tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre artış oranını geçecek bir zam yapılamaz. Tarafların bu konuda aralarında ne anlaştığının da hiçbir önemi yok'

Örneğin bir iş yerinde kiracısınız ve mal sahibiniz yüzde 40 artış talep etti. Tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara yani TÜFE'ye göre artış oranı yüzde 19. Bu durumda yapmanız gereken artış, yüzde 19'dan fazla olamaz.

Avukat Bülent Arslan düzenlemeye dikkat çekti. 1 Temmuz 2020'den itibaren artık, iş yeri kiracılarına da TÜFE oranının üzerinde artış yapılamayacağını söyledi.

# iş yeri # dükkan # kira artışı # tüfe # kira # kira artışı neye göre yapılıyor # Tüketici Fiyat Endeksi # uzmanlar # Oran # KİRA FİYATI # mal sahibi