Tatil beldeleri sessizliğini koruyor

Tam kapanma ile Ege bölgesinin önemli turizm noktaları en sessiz Ramazan Bayramlarından birini yaşıyor. Hal böyle ki otellerdeki doluluk oranı bu sezon yüzde 30’ları bile bulmuyor. Otel işletmecileri ise bayramdan sonra iç ve dış pazarda bir hareketlilik gelmesini ümit ediyor.

Tatil beldeleri sessizliğini koruyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüssalgını Türk turizmini de etkiledi. Önceki bayramlarda dolup taşan tatil merkezleri bu bayramda ise sessizliğe büründü.

Ege Bölgesi'nin önemli turizm beldelerinden olan Çeşme, Bodrum, Kuşadası, Didim gibi uğrak noktalardaki otel doluluk oranları bu yıl yüzde 30’ları bile bulmuyor. Egeli turizmciler ise 17 günlük tam kapanma sürecinin ardından iç pazar ve yurt dışında hareketlilik bekliyor.

İzmir’in önemli tatil noktalarından Çeşme’de otellerdeki doluluk oranı yüzde 20’yi aşmadı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge, tam kapanma sürecinin gerekliliğine vurgu yaparak bu sezondan ümitli olduklarını belirtti.

Belge, Tüm dünyada başlayan aşılama çalışmalarının turizm sektörü için oldukça önemli olduğunu ifade etti. İnsanların uzun süre evlerinde kalmalarının ardından kontrollü normalleşme ile birlikte tatil seçeneklerini değerlendireceğini söyledi.

# izmir # pandemi # koronavirüs # bodrum # bayram # ege bölgesi # ege # ramazan bayramı # kuşadası # Çeşme # turist # turizm # tatil # salgın # kovid 19 # tam kapanma # Didim # otel