Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''PKK Suriye'de DEAŞ'ı kullanıyor''

G-20 zirvesi için İtalya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalyan basınına konuştu. Suriye ve terörle mücadele konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, PKK/YPG'nin kendi varlığını koruyabilmek için DEAŞ’ı kullandığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''PKK Suriye'de DEAŞ'ı kullanıyor''

Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu, G-20 toplantısı için gittiği İtalya’da, Suriye ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

İtalyan basınına konuşan Çavuşoğlu, Suriye'de ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin kendi varlığı için DEAŞ’ı kullandığını belirtti.

Türkiye’nin DEAŞ’la ön cephede mücadele eden tek NATO ülkesi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, örgütün mali ve planlama yapısının felce uğratıldığını söyledi. Suriye'de DEAŞ ile mücadele adı altında kullanılan yöntemlerin yanlışlığına vurgu yapan Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini hatırlattı.

- Bir terör grubuyla mücadele bir başka terör grubuna devredilmemelidir. PKK/YPG ve sözde Suriye Demokratik Kuvvetleri (SDF), PKK'nın Suriye'deki uzantılarıdır. PKK/YPG'nin kendi önemini muhafaza etmek için DEAŞ'a ihtiyacı vardır ve DEAŞ'ın varlığından istifade etmektedir."

Suriye’nin toprak bütünlüğüne bir kez daha vurgu yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bölgede kalıcı istikrar için komşu ülkelerle güç birliği süreçlerini devam ettireceklerini belirti.

- BMCenevre Süreci ve Astana Platformu parametreleri temelinde bir siyasi çözümü hedef alan tüm uluslararası girişimleri destekliyoruz. Siyasi süreç dahilindeki tek işlevsel mekanizma olarak Anayasal Komisyonun desteklenmeye ihtiyacı vardır.

- Aynı görüşte olan ülkeler ve Astana’nın diğer garantörleriyle birlikte siyasi süreci yeniden harekete geçirmek ve hem kalıcı hem de barışçıl bir çözüme ulaşmak üzere birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

# pkk # YPG # deaş # terör # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # bm # nato # italya # PKKYPG # Cenevre # G20 # G20 Zirvesi