Temsilci atamayanlara reklam yasağı: Yükümlülükler yerine getirilmezse internet trafiği bant genişliği yüzde 50 daraltılacak

Sosyal medya devlerinin Türkiye'de temsilci bulundurmasını öngören düzenlemede 3. aşamaya gelindi. Yasaktan şu anda iki büyük sosyal medya platformu etkileniyor. Peki, bu platformlar temsilci atamamakta direnirlerse, ilerleyen günlerde kullanıcıları ve sosyal ağları neler bekliyor?

Temsilci atamayanlara reklam yasağı: Yükümlülükler yerine getirilmezse internet trafiği bant genişliği yüzde 50 daraltılacak

Haber: Şevval Yıldırım / Kamera: Emre Alp Genç

Sosyal medya devlerine verilen süre 19 Ocak itibarıyla doldu. Türkiye'de temsilcilik açmayan sosyal ağ sağlayıcıları için reklam yasağı devreye girdi.

Türkiye'ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerine yönelik süreç devam ediyor. Günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu bulunuyor.

Sosyal Medya kanuna uymayan şirketlere daha önce ilk etapta 10, ikinci etapta ise 30 milyon lira para cezası uygulandı. 3'üncü yaptırım ise reklam yasağı oldu.

Reklam yasağı üç ay süreyle uygulanacak. Üç ayın ardından sosyal medya platformları yine temsilcilik açmazsa yüzde 50'ye kadar bant daraltmasına gidilecek.

Bant daraltmasının uygulandığı bir aylık sürenin sonunda da yükümlülüğe uymamakta ısrar edilirse internet trafiği bant genişliği yüzde 90 daraltılacak.

Türkiye'de temsilcilik açan sosyal medya platformlarının sayısı her geçen gün artıyor.

# türkiye # sosyal medya # reklam # platform # yurt dışı # reklam yasağı # temsilcilik # sosyal ağ