Yelken yarışı Transquadra'da Türk takımı Alize Ocean Racing'den tarihi başarı

Dünyanın en zorlu yelken yarışlarından biri olarak görülen Transquadra'ya katılan ilk Türk takımı Alize Ocean Racing yarışının ilk ayağını ikinci sırada bitirerek büyük başarı elde etti. Sinan Sümer ve Tolga Ekrem Pamir'in başarısı ses getirdi.

Yelken yarışı Transquadra'da Türk takımı Alize Ocean Racing'den tarihi başarı

Fransa'nın batısındaki Marsilya'dan başlayıp Atlas Okyanusunda Kanarya Adalarınının kuzeyindeki Portekiz'e bağlı Madeira Adası'nda ilk ayağı tamamlanan dünyanın en zor yelken yarışlarından biri olarak kabul edilen Transquadra gerçekleşti.

Transquadra'da yarışan ilk Türk takımı Alize Ocean Racing'den önemli bir başarı geldi.

Sinan Sümer ve Tolga Ekrem Pamir'den oluşan Alize Ocean Racing, 13 Ağustos'ta Marsilya Limanı'ndan başlayan yarışın başında zaman kaybetse de parkur boyunca yüksek tempoyla seyrederek tarihi bir başarı yakaladı.

Her şart altında dinlenmeden mücadele eden yarış ekibi, 10 gün içerisinde Madeira'ya ulaştı ve ilk etabı ikinci sırada bitiren tekne oldu.

''ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ''

Alize Ocean Racing üyeleri Tolga Ekrem Pamir ve Sinan Sümer, yarışın ardından yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Aldığımız sonuçtan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu tip yarışlara katılmak bile bir gurur kaynağı iken ilk etabı ikinci sırada bitiren tekne olmak muazzam bir başarı oldu. Destek veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu sonuç, yarışın ikinci etabı için bize büyük bir motivasyon kaynağı olacak.

Transquadra ikinci etabı, 29 Ocak-19 Şubat 2022 tarihleri arasında Madeira-Martinik arasında koşulacak.

# spor # yarış # portekiz # yelken # yelken yarışları