George Soros, Suriye'deki tuzağı ifşa etti

Moskova zirvesi öncesinde Gladyonun finansörü George Soros, Suriye'deki tuzağı ifşa etti. Bölücü turuncu devrimleri örgütleyen Soros, "Avrupa, Putin'in savaş suçlarına karşı Türkiye'nin yanında durmalı" dedi. Avrupa'yı Rusya'ya karşı müdahale edememekle suçlayan Soros, Türkiye'yi Rusya'ya karşı kışkırtmaya çalıştı. Soros aynı anda Türkiye'nin kendi Kürtlerinin ezdiğini de iddia etti.

George Soros, Suriye'deki tuzağı ifşa etti

Moskova'da İdlib gündemi ile yapılacak Erdoğan ve Putin görüşmesi Gladyo'yu harekete geçirdi.

Amerikalı milyarder George Soros'un Financial Times'ta makalesi yayımlanan makalesi Suriye'deki tuzağı ifşa etti. Soros, "Avrupa'nın Rusya'ya karşı Türkiye'nin yanında durması gerektiğini" söyledi.

Rusya ve Suriye'nin savaş suçu işlediğini iddia eden Soros, Türkiye'nin de Kürtleri ezdiğini savundu.

SOROS TUZAĞI İFŞA ETTİ

Soros, "Avrupa Türkiye’nin kendi halkına nasıl davranabileceğini unutmamalı. Kürtlere karşı nasıl pervasız şiddet kullandıklarına şahit olduk. Ama en azından Suriye konusunda Türkiye Avrupa’nın desteğini hak ediyor. Bu nedenle Avrupa, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin'le İdlib'de Suriyeli mülteciler için bir 'güvenli bölge' içeren bir ateşkes anlaşmasına varmaktaki müzakere pozisyonunu desteklemeli. Umarım bu aynı zamanda Putin'in savaş suçlarını Avrupa'daki diyaloğun da merkezine oturtur." ifadelerini kullandı.

Turuncu devrimleri örgütleyen Soros, Rusya'yı hedef aldı. Bu ifadelerin perde arkasında ise bölge ülkelerinin işbirliği, Rusya ve Türkiye ittifakını baltamak vardı.

Soros, "Ancak Türkiye, doğrudan Rusya'ya saldırmaya cesaret edemedi, çünkü Rus hava gücü Türkiye'ninkinden güçlü, Rusya'nın nükleer silahları var, Türkiye'nin yok. Türkiye bunun yerine askeri İHA'larla Esad güçlerine karşı misillemede bulundu. Putin böylece cinayetten ceza almadan kurtuldu. 2014'te Rusya'nın stratejik çıkarlarına yönelttiği tehdit konusunda Avrupa'yı uyarmıştım. Rusya, Avrupa'nın Moskova'yla herhangi bir çatışmadan kaçınacağını bilerek Ukrayna'yı işgal etti. İdlib'de olanlar da benzer bir şablonu izliyor. Avrupa, karşı çıkması gerekirken, Suriye politikasında Rusya'yla çatışmaktan kaçınıyor. Rusya'nın yarattığı mülteci krizine odaklanarak, hastalığın sebebine değil, belirtilerine odaklanıyorlar." dedi.

Soros, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı da "barbar" olarak niteledi. Mülteci krizinde Avrupa'nın sorumluluk alması gerektiğini yazan Soros, "Zaten 3,5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'nin, Esad ve Putin'in sınırlarına doğru ittiği bir milyon kişiyi daha sindiremeyeceğini" söyledi.

ulusal.com.tr

# suriye # moskova # George Soros