Acılı baba: Çocuğumu yediniz, Allahsızlar!

Suruç'ta meydana gelen patlamadan hayatını kaybedenlerden 18'i memleketlerinde toprağa verildi. HDP ve CHP milletvekillerinin ön saflarda yer aldığı cenaze törenlerinde gergin anlar yaşandı. Trabzon ve Ordu'daki törenlerde HDP'ye tepki vardı.

Acılı baba: Çocuğumu yediniz, Allahsızlar!

Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamada ölenlerin cenazeleri toprağa verilmeye başlandı.

Hayatını kaybedenlerden 2 kişinin cenazesi dün İstabul'da Gazi Cem Evi’ne götürülürken, ellerinde kaleşnikof tifekler bulunan yüzleri kapalı kişiler tarafından karşılanmıştı. /Detay 01:27'den itibaren/

CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz’ın annesi Nazegül Boyraz, HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç İstanbul'da toprağa verildi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile çok sayıda CHP'linin katıldığı törende kısa süreli gerginlik yaşandı.

Ece Dinç de Karacaahmet mezarlığına defnedildi. Aile cenaze töreninde SGDF bayraklarına izin vermedi.

Kasım Deprem ve Osman Çiçek için ise memleketleri Suruç'ta tören düzenlendi. Cenazeler, YPG ve SGDF bayraklarının yanı sıra Öcalan posterleri altında mezarlığa götürüldü.

Erdal Bozkurt Ağrı'da, Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç Bursa'da, Çağdaş Aydın Tunceli’de, Yunus Emre Şen Van’da, Cebrail Günebakan da Elazığ toprağa verildi.

Trabzonlu Koray Çapoğlu ise gerginlik olmasın diye erken saatlerde toprağa verildi. Ailesi, Of ilçesindeki cenaze törenine katılmak isteyen HDP'lilere tepki gösterdi. Cenaze töreni boyunca köy girişinde ellerinde sopalarla bekleyen akrabaları Çapoğlu'nun kandırıldığını söyledi.

19 yaşındaki Ordulu Alican Vural'ın cenazesine ise babasının isyanı damgasını vurdu.

Baba Cumhur Vural 70 kişilik grubu cami avlusuna aldırtmadı. Acılı baba gruba "Çocuğumu yediniz, Allahsızlar" diye tepki gösterdi. Aile'nin mezarlığa gelmesine de izin vermediği grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

ulusalkanal.com.tr

# sanliurfada patlama