Son dönemin gözde meyvesi aronyanın faydaları

Aronya, bağışıklığı güçlendirici etkisi nedeniyle sağlık meyvesi olarak adlandırılıyor. Son dönemlerin gözde meyvesi aronyanın, Akdeniz Üniversitesi tarafından Antalya’nın yüksek rakımlı bölgelerinde üretim çalışmaları olumlu sonuçlandı. Ülkemizde de yetiştiriciliği giderek yaygınlaşıyor.

Son dönemin gözde meyvesi aronyanın faydaları

Bağışıklığı güçlendirici etkisi nedeniyle “sağlık meyvesi” ve “süper meyve” olarak adlandırılıyor. Aronyanın ülkemizde yetiştiriciliği giderek yaygınlaşıyor.

Antioksidan açıdan zengin, mor, üzümsü, çalı meyvesi aronya, son dönemlerin gözde meyvesi.

Salgın sürecinde hem üreticilerin hem de tüketicilerin bu meyveye olan ilgisi arttı.

Akdeniz Üniversitesi tarafından Antalya’nın yüksek rakımlı bölgelerinde üretim çalışmaları olumlu sonuçlandı. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nafiye Ünal, aronya meyvesi hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Ünal, yapılan bilimsel çalışmalarla, aronya meyvesinin birçok hastalığa karşı koruyucu etkisinin ortaya konulduğunu söyledi. Aronyanın taze ve kuru meyve olarak tüketildiğini, ayrıca çay, sirke, reçel, yoğurt, besin takviyesi ve pasta sanayi gibi alanlarda da kullanıldığını belirtti.

# antalya # çay # üzüm # Akdeniz Üniversitesi # ziraat fakültesi # reçel # aronya # aronyanın faydaları # sirke # yoğurt