2 çocuğun ölümüne neden olan makiniste hapis

Kayseri'de 2012 yılında hemzemin geçit üzerinde meydana gelen ve amca çocukları olan 2 çocuğun öldüğü kazada lokomotif makinistine 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

2 çocuğun ölümüne neden olan makiniste hapis

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen davada tutuksuz sanık S.D. ile kazada hayatını kaybeden çocukların şikayetçi aileleri Ş.İ. ile R.İ. ve avukatlar hazır bulundu.

Olay günü olan 2 Temmuz 2012'de Boğazköprü istasyonundan Adana yönüne gittiğini söyleyen sanık makinist S.D., kazanın İncesu İlçesi'ne bağlı Saraycık Köyü hemzemin geçit üzerinde meydana geldiğini söyledi. S.D., "Gerekli tedbirleri aldım. Kornaya bastım ama duymadılar. Bilinçli olarak kaza gerçekleşmedi. Biz de çocuk babasıyız. Çok üzgünüm" diye konuştu. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık S.D.'ye 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

OLAY

İncesu İlçesi'ne bağlı Saraycık Köyü hemzemin geçit üzerinde 2 Temmuz 2012'de meydana gelen kazada, makinist S. D. yönetimindeki lokomotif, E. İ. (7) ile amcasının oğlu Z. İ(6)'ye çarptı. Lokomotifin altında kalan 2 çocuk öldü.

İHA

# ölüm # makinist # 2 Çocuk