Muharrem İnce CHP'den istifa etti

Yeni parti kurma hazırlığında sona gelen Muharrem İnce, CHP'den istifa etti. CHP'nin ideolojik savrulma yaşadığını söyleyen İnce, "ABD'den demokrasi dileyenlerle yolumu ayırıyorum" dedi. CHP artık bir tabela partisi olmuştur diyen İnce, partiden istifa eden Mehmet Ali Çelebi ve diğer vekillerin de Memleket Hareketi'ne katıldığını açıkladı.

Muharrem İnce CHP'den istifa etti

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Gerekçeleri tek tek sıraladı. Atatürk'ten kopan CHP'nin ideolojik savrulma yaşadığını vurguladı. Artık sadece tabela partisidir dediği CHP'den istifa ettiğini açıkladı:

''İddiası olmayan, dostlarına bel bağlayan tek muhalefet CHP.''

Memleket Hareketi başlatan Muharrem İnce yeni partiyle yoluna devam etme kararı aldı. İnce 8 Şubat'ta Ankara'da basın toplantısı düzenledi:

''CHP kendi değerlerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. CHP artık bir tabeladan ibaret. Bugün CHP'den istifa ediyorum...''

İstifasını bu sözlerle duyuran İnce, CHP'nin ideolojik savrulma yaşadığını söyledi. CHP yönetimine eleştirilerini peş peşe sıraladı:

''Atatürk'ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. ''Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle'' yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yolumu ayırıyorum.''

İnce, CHP'den istifa eden milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in Memleket Hareketi'ne katıldığını da açıkladı:

''Yeni bir yıla çıkıyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek. İsim logo hazır. CHP'den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi'ne katılmışlardır.''

İnce, Ulusal Kanal'ın HDP sorusunu da yanıtladı. Üstü kapalı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile ortak basın toplantısı düzenlememesini eleştirdi.

CHP'den istifa eden milletvekilleri HDP ile ittifaka tepki göstermişti. Sizin kuracağınız partinin HDP'ye bakış açısı ne olacak? sorusuna ''Biz 83 milyonu kucaklayan bir parti olacağız. Kiminle görüşürsek hepsine eşit mesafede olacağız. Biriyle açıklama yapıp diğeriyle kaçmayacağız. Milletin önünde olacak.'' sözleriyle cevapladı.

# muharrem ince # istifa etti # edevlet # ince # CHP istifalar # chp istifa # Muharrem İnce istifa # Muharrem İnce CHP # Muharrem İnce CHP istifa # istifalar # Muharrem İnce istifa etti