ABD'nin Erdoğan'a kışkırtma suçlamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail'in saldırılarını tepki gösterdiği sözleri ABD'yi rahatsız etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi şiddeti kışkırtmakla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yahudi düşmanlığı yapmakla suçladı. Washington'un açıklamalarına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi.

ABD'nin Erdoğan'a kışkırtma suçlamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, İsrail’in Filistin’e saldırılarını ve ABD’nin silah desteğini eleştiren açıklamalarını Yahudi düşmanlığı olarak niteledi.

Türkiye’yi şiddeti kışkırtmakla suçlayan Price, Washington yönetiminin Erdoğan'ın antisemitik açıklamaları şiddetle kınadığını söyledi.

AK PARTİLİ ÇELİK'TEN ABD'YE SERT TEPKİ

Price’ın açıklamalarına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığının açıklamasını "akıldışı" olarak niteleyen Çelik, "ABD, İsrail'e verdiği orantısız desteğin sonuçlarıyla yüzleşmekten kaçıyor" ifadelerini kullandı.

- ABD Dışişleri bu açıklamasıyla, Sn Cumhurbaşkanımızın Yahudilere karşı sözler sarf ettiği şeklinde yalan bir beyanda bulunmuştur. Bu tavır ABD’nin İsrail'e verdiği orantısız ve haksız desteğin sonuçlarıyla yüzleşmekten kaçtığını ortaya koymuştur.

- Filistin'de çocukları ve sivil mazlumları katledenlere duyulan tepki her bakımdan haklıdır ve insanlık gereğidir. Bu noktada susanların bize laf söylemeye hakları olmadığı gibi çarpıtma yapmaları hadlerine değildir. Filistinlileri katledenlere karşı çıkmayı anti-semitizm olarak yaftalayanların Filistin düşmanı olmadıklarını izah etmeleri gerekir.

# abd # saldırı # israil # Ned Price # filistin # Ömer Çelik # washington # İsrail saldırıları # ABD İsrail # AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik # sert tepki # abd israil destek # Amerikan Dışişleri Bakanlığı # ABD Ned Price # ABD Erdoğan