Şebnem Özinal kimdir?

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Şebnem Özinal kimdir? Şebnem Özinal aslen nereli, kaç yaşında, boyu kaç? İşte bu soruların cevabı haberimizde.

Şebnem Özinal kimdir?

1970 yılında Ankara’da dünyaya gelen Şebnem Özinal, ilköğrenimini ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. Daha sonra da İstanbul’a lisans eğitimi için giden Özinal, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Jeoloji Mühendisliği bölümüne yerleşmiş ve bu bölümü de başarılı bir şekilde bitirdi. Sonrasında da ilgili bölüme dair herhangi bir mesleğe yönelmeyerek tiyatro ve benzeri alanlarda çalışmalara başladı. Bu alanda diksiyon, şan eğitimi ve bunun gibi sahne gösterimi dersleri alan ve bu yol ile de kendini geliştiren Şebnem Özinal, farklı tiyatro oyunlarında rol aldı. Ayrıca Şebnem Özinal’in, bir takım televizyon programlarında ve bazı reklam filmlerinde de yer aldı.

1991 yılında Çılgın Sonbahar adlı oyunda rol alan ve bu şekilde tiyatro hayatına başlayan Şebnem Özinal, bu oyundan sonra da Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Ali Poyrazoğlu, Tiyatrokare gibi topluluklarda da rol alarak tanınmaya başladı. Ayrıca tiyatro işlerinin yanı sıra televizyon programlarında ve sinema filmlerinde de bu oyuncunun rol aldığını ve bu yönde çalışmalarına devam etti ve Tek Tak Takıntı gibi projelerde bulunduğunu söyleyebiliriz.

Şebnem Özinal 1971 yılında doğdu.Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Şebnem Özinal, bir aktualite dergisinde tiyatro röportajları da yapmıştır. 1991 yılında "Çılgın Sonbahar" adlı oyunla Dormen Tiyatrosu'na katıldı. Daha sonra, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Ali Poyrazoğlu, Tiyatrokare gibi topluluklarda rol aldı.

ŞEBNEM ÖZİNAL BİYOGRAFİSİ

Adı Soyadı: Şebnem Özinal

Doğum Tarihi: 1970

Nereli: Ankara, Türkiye

Burcu: Akrep

Kilosu: 59

Boyu: 1,65

Göz Rengi: Kahverengi

Saç Rengi: Siyah

Eğitim Durumu: Yıldız Teknik Üniversitesi – Jeoloji Mühendisliği

İnstagram: https://www.instagram.com/sebnemozinal

Twitter: https://twitter.com/sebnemozinal

Facebook: https://www.facebook.com/sebnemozinaloffical

ROL ALDIĞI OYUNLAR

Tak Tak Takıntı

Tepetaklak

Pembe Pırlantalar

Yarışma

Bugün Git Yarın Gel

Amphytrion 2000

Popcorn

Bu Filmi Görmüştüm

Oyun Karıştı

Arap Saçı

Beşten Yediye

Şahane Züğürtler

Zeki Müren için Bir Demet Yasemen

Sevgilime Göz Kulak Ol

Çıgın Sonbahar

ROL ALDIĞI FİLMLER

Bizim Okul, (2013)

Doktorlar, (2006)

Teberik Şanssız, (2005)

Tadımız Kaçmasın, (2005)

Şeytan Sofrası, (2004)

Gurbet Kadını, (2003)

Yaz Gülü, (2002)

Tutku Çemberi, (2000)

Abuzer Kadayıf, (2000)

Köstebek, (1999)

Güle Güle, (1999)

Aşkın Dağlarda Gezer, (1999)

Böyle mi Olacaktı, (1997)

Çiçek Taksi, (1995)

Sonradan Görmeler, (1994)

# İstanbul Teknik Üniversitesi # köstebek # Şebnem Özinal # doktorlar # Ali Poyrazoğlu # tiyatrokare # Şeytan sofrası # Şebnem Özinal Kimdir # Dormen Tiyatrosu