Atatürk Kültür Merkezi yeniden gündemde

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yeni bir projenin yapıldığı ortaya çıktı. Bir Amerikan firması tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulan projenin incelenmeye alındığı öğrenildi.

Atatürk Kültür Merkezi yeniden gündemde

İstanbulTaksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yeni bir projenin yapıldığı ortaya çıktı. Bir Amerikan firması tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulan projenin incelenmeye alındığı öğrenildi.

Amerika'daki bir mimarlık şirketi İstanbul Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi binası için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na proje sundu.

Projede 2 bin kişilik büyük bir tiyatro ve opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, sinema salonları yer aldığı belirtildi. Binanın üst katı da kafeterya-restoran, teras bahçeleri, fuayelere ayrıldı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı, AKM'nin ne olacağına ilişkin henüz karar vermedi. Bunun için de Amerikalı firmenın projesi incelemeye alındı.

8 yıldır kapalı olan AKM için daha önce de çok uluslu bir mimarlık şirketi tarafından bir proje hazırlanmıştı. World Architecture News’in (vord arkehiktür nivs) düzenlediği WAN Ödülleri’nde birinci olan proje, sosyal medyada “Yeni AKM böyle mi olacak?” tartışmalarına neden olmuştu.

AKM, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın 16 Mayıs 2008’de verdiği konserden sonra kapatıldı. Tartışmalar da 8 yıldır devam ediyor. 2012 yılında başlatılan restorasyon projesi, Mayıs 2013'te Gezi Parkı direnişinin başlamasıyla durduruldu. Bir dönem reklam panosu yapıldığı tartışmaları ile yeniden gündeme gelen yapı, 2007 yılında birinci derece kültür varlığı olarak tescillenmişti. Yani bu tescile göre, AKM yıkılsa bile yerine aynısının yapılması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # Taksim # Atatürk Kültür Merkezi # akm